Dacia - Planuri în Franţa

Marca româneasca va vinde anul acesta în Franţa cu 50% mai mult ca anul trecut, obiectivul fiind de a acapara 5% din piaţa de automobile Renault.

Dacia - Planuri în Franţa Dacia - Planuri în Franţa

Oficialii francezi estimează că vor vinde până la finalul acestui an aproximativ 55.000 de modele în hexagon, targetul fiind însă de dublare a acestui sume, pentru atingerea unei cote de piaţă de 5%. Dar asta înseamnă aproximativ 110.000 de automobile vândute şi dacă se adevereşte, Franţa ar avea mari şanse să devină principala piaţă pentru Dacia, în locul României.

Dar succesul Dacia este un motiv de ingrijorare pentru Renault, care deţine 22% din piaţa din Franţa şi prin natura modelelor oferite ajunge să concureze aproape direct cu modelele româneşti. De aceea nici nu se importă modelele Van şi Pick-Up, pentru a nu canibaliza Kangoo-ul, chiar dacă cererea este foarte mare.

Şi în Germania Dacia o duce foarte bine, cu 25.000 de automobile vândute, dintre care 8000 Sandero şi Logan MCV. Targetul pentru cea mai mare piaţă din Europa este atingerea unei cote de piaţă de 1%, ceea ce se traduce în 30.000 de exemplare vândute. Iar dacă ne gândim cât de greu au pornit vânzările Logan în Germania, nu ar fi exclus să asistăm în curând la un boom la vânzărilor de Sandero. Şi când mai luam în calcul şi viitoarele modele Dacia ce urmează să apară, suma de 500.000 de modele ce se doresc a fi vândute în 2009 devine perfect posibilă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.