Dacia – Planuri în Franţa

Autor: Silviu Draganescu 24 sept. 2008 Știri auto
Dacia – Planuri în Franţa

Oficialii francezi estimează că vor vinde până la finalul acestui an aproximativ 55.000 de modele în hexagon, targetul fiind însă de dublare a acestui sume, pentru atingerea unei cote de piaţă de 5%. Dar asta înseamnă aproximativ 110.000 de automobile vândute şi dacă se adevereşte, Franţa ar avea mari şanse să devină principala piaţă pentru Dacia, în locul României.

Dar succesul Dacia este un motiv de ingrijorare pentru Renault, care deţine 22% din piaţa din Franţa şi prin natura modelelor oferite ajunge să concureze aproape direct cu modelele româneşti. De aceea nici nu se importă modelele Van şi Pick-Up, pentru a nu canibaliza Kangoo-ul, chiar dacă cererea este foarte mare.

Şi în Germania Dacia o duce foarte bine, cu 25.000 de automobile vândute, dintre care 8000 Sandero şi Logan MCV. Targetul pentru cea mai mare piaţă din Europa este atingerea unei cote de piaţă de 1%, ceea ce se traduce în 30.000 de exemplare vândute. Iar dacă ne gândim cât de greu au pornit vânzările Logan în Germania, nu ar fi exclus să asistăm în curând la un boom la vânzărilor de Sandero. Şi când mai luam în calcul şi viitoarele modele Dacia ce urmează să apară, suma de 500.000 de modele ce se doresc a fi vândute în 2009 devine perfect posibilă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide