Dacia pregăteşte noi versiuni pentru SUV-ul Duster

Noutăţi importante de la Dacia!

Dacia pregăteşte noi versiuni pentru SUV-ul Duster Dacia pregăteşte noi versiuni pentru SUV-ul Duster

SUV-ul Dacia Duster va beneficia de o extindere a gamei de motorizări în perioada următoare, pe măsură ce clienţii doresc un nou motor pe benzină de generaţie nouă, dar şi o cutie automată.

"Am început deja producţia lui Duster cu motorul 1,3 TCe cu tracţiune faţă. Cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj de tip EDC va reveni, dar nu putem spune când. Atunci când s-a făcut trecerea la standardele WLTP am prioritizat şi ne-am concentrat întâi pe cutia manuală care reprezenta 85% din vânzări, după care pe restul. De asemenea, în viitor Duster va avea o versiune 4x4 cu transmisie automată, însă nu putem spune când", a spus Christophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia.

Anul trecut Duster a început anul cu o gamă care includea motorul supraalimentat pe benzină 1,2 TCe 125 CP, care venea inclusiv în versiune 4x4 cât şi tracţiune faţă, dar şi cu un motor diesel 1,5 litri 110 CP alături de o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj de tip EDC – disponibilă numai pe versiunea cu tracţiune faţă. În acest caz, ambele versiuni au dispărut din gamă odată cu intrarea în vigoare a măsurătorilor WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure - WLTP - Procedura de Testare a Vehiculelor Uşoare Armonizată la Nivel Mondial). Pe parcursul anului 2018 întâi a fost eliminat motorul de 1,2 litri, iar în vara anului trecut a dispărut versiunea 1,5 dCi cu transmisia automată EDC.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.