Dacia Sandero GPL succes în Franţa

În Franţa după 10 ani de stagnare, piaţa maşinilor GPL a început să tresalte uşor, factorul principal fiind Dacia Sandero GPL, model care a înregistrat un important succes.

Dacia Sandero GPL succes în Franţa Dacia Sandero GPL succes în Franţa

În acest an piaţa maşinilor GPL din Franţa are toate şansele să atingă 24.000 de unităţi, o valoare care nu s-a mai înregistrat în ultimul deceniu. Modelul care a dat acest impuls este Dacia Sandero GPL, care în primele 11 luni ale anului a atins 14.000 de unităţi, conform cotidianul francez Les Echos, citat de MEDIAFAX. Dacia a reuşit să vândă în 11 luni cu 35% mai multe maşini pe gaz, decât tot anul precedent în total.

Secretul succesului Sandero GPL a fost prima de mediu de 2.000 de euro, deductibilă din preţul de bază de 7.000 de euro al acestei versiuni. Dacia Logan cu aceeaşi motorizare nu a înregistrat un succes similar, francezii fiind neîncrezători în capacităţile dinamice ale acestui model alimentat cu un combustibil alternativ. Menţinând această evoluţie pozitivă, vânzările de autovehicule GPL din Franţa ar putea atinge 50.000-60.000 de autovehicule în 2010, însă ar reprezenta doar 2-3% din piaţa auto, departe de nivelul de 10% din Italia.

Dacia a avut o creştere record pe piaţa din Franţa, de 51,4%, la 65.956 de unităţi, potrivit Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA). Dacia a terminat anul "en fanfare" , în decembrie atingând un nivel aproape dublu, de 9.336 de autoturisme, de cât în luna corespondentă din 2008 (4.393 de unităţi).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.