Dacia Sandero întărzie în Marea Britanie

Autor: Cosmin Iordache 19 iun. 2008 Știri auto
Dacia Sandero întărzie în Marea Britanie

Dacia Sandero a fost lansată pe dată de 17 iunie pentru presa continentală, urmând ca jurnaliştii britanici să  participe la lansarea versiunii cu volan pe dreapta în luna iulie. Evenimentul însă a fost contramandat, oficialii anunţând că Dacia Sandero va ajunge în Marea Britanie  în prima parte a lui 2010. Decizia pare una riscantă, lansarea cu întârziere a acestui model putând să dăuneze succesului automobilului pe piaţa britanică.

Oficialii Renault, responsabili cu introducerea Dacia în peisajul automobilistic britanic, susţin însă că  prioritare sunt pieţele cu volan pe stângă şi constructorul se teme că nu vor face faţă comenzilor înregistrate pe aceste pieţe. Germania şi Franţa sunt ţările în care Dacia preconizează că vor avea cel mai mare succes, anul trecut comercialzând anul trecut în cele două ţări cumulat peste 50.000 de unităţi.

În Marea Britanie, modelul Dacia Sandero ar fi trebuit să fie lansat în februarie 2009 cu preţuri cuprinse între 7.000 şi 8.000 de euro. Versiunile cu motorizări de 1.4 litri şi 1.6 litri vor fi cele disponibile pe piaţa britanică, urmând ca în acelaşi timp cu lansarea în Abion să fie introdusă şi o motorizare performantă Diesel în restul Europei.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide