Dacia suspendă iar producţia

La Dacia pauzele repetate au devenit stare de fapt. De abia şi-a deschis porţile uzina după o lungă perioadă de repaus şi oficialii anunţă că, din 26 ianuarie, producţia va fi iarăşi suspendată pentru două săptămâni.

Dacia suspendă iar producţia Dacia suspendă iar producţia

"Ca urmare a scăderii dramatice şi continue a pieţelor auto, în special a celei din România, Dacia îşi suspendă producţia în perioada 26 ianuarie – 8 februarie 2009", anunţă destul de sec cei de la Dacia într-un comunicat, citat de MEDIAFAX. Salariaţii care vor reintra în şomaj tehnic, vor fi remuneraţi cu 85% din salariul individual brut, conform contractului colectiv de muncă pe 2008.

"Dacia se vede nevoită să recurgă la această măsură pentru a-şi adapta producţia la scăderea comenzilor ca urmare a declinului pieţelor auto. Acest declin este manifestat cu deosebire în cazul României, prima piaţă a constructorului, unde în 2008 a fost comercializată peste o treime din producţia uzinei de la Mioveni. În decembrie 2008, Dacia a comercializat 3.622 unităţi pe piaţa sa internă, în scădere cu 55% faţă de nivelul înregistrat în decembrie 2007", îşi motivează Dacia repasurile repetate.

Dacia a oprit producţia la sfârşitul lui 2008 şi începutulul lui 2009 în repetate rânduri, totalizând aproape o lună de zile nelucrătoare. Sincopele industriei auto sunt prezente şi în alte ţări din Europa Centrală, în Cehia, la Skoda şi Hyundai săptămâna de lucru a fost redusă la patru zile, tot pentru a preîntâmpina cererea slabă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.