Dacia va asambla modele VW Golf second-hand la Alexandria

Autor: Adrian Mihălţianu 01 apr. 2014 Știri auto
Dacia va asambla modele VW Golf second-hand la Alexandria

Obligaţi să-şi schimbe politica de firmă din cauza tendinţelor de cumpărare afişate de clienţii din România, Dacia a decis ca începând cu această vară să asambleze maşini la mâna a doua în Alexandria, unde va construi un important centru tehnologic, pentru a profita şi de autostrada planificată a fi construită în zonă, conform unui comunicat remis redacţiei pe 1 aprilie.

„Ne vedem obligaţi să recurgem la această măsură din cauza lipsei de interes pe plan intern pentru modelele Dacia. Deşi afară acestea au un real succes, românii preferă în continuare rable la mâna a doua aduse din Germania. Aşa că ne-am gândit să le satisfacem dorinţele arzătoare şi să ne creştem profitul cu această mişcare”, a declarat Reneau D’Achia, Responsabil-Şef de Proiect delegat în Alexandria.

Maşinile second-hand urmează a fi asamblate cu piese furnizate de locuitorii din Buzescu, într-o nouă hală de producţie care va fi construită în specificul zonei, cu turnuleţe şi traforaje decorative din metal. „Am ales această localitate din două motive majore – în primul rând, am observat că Guvernul va construi o autostradă în această zonă, cu prioritate faţă de Piteşti – Sibiu. Chiar nu mai puteam aştepta până în 2020. Apoi, suntem foarte aproape de Bulgaria, aşa că vom putea înmatricula maşinile direct acolo. Toată lumea va avea de câştigat!”, a continuat acesta.

Germanii se arată încântaţi de decizia românilor şi încurajează această iniţiativă: „Ne bucurăm că Dacia a găsit această soluţie. E ca un schimb permanent de experienţă. Clienţii germani cumpără modele noi ca Duster, Logan şi Sandero, şi în acelaşi timp scapă de vechiturile din faţa casei. Unde mai pui că primesc şi bani pe ele! Este extrem de avantajos pentru noi, ca naţie”, a explicat Alte Kiste, reprezentantul mărcii germane.

Dacia a pregătit şi surprize pentru românii care vor alege să cumpere o maşină la mâna a doua asamblată chiar la ei în ţară, la Alexandria. În ton cu tendinţele auto actuale, maşinile vor putea fi configurate după bunul plac al clientului, posibilităţile de personalizare fiind nelimitate.

„Pentru că vorbim de un standard german ridicat, vom crea divizia TUN, ce va concura cu AMG şi M, de la Mercedes şi BMW. Acest program vine să sprijine campania TUNING PENTRU TOŢI demarată chiar de clienţi, acum 40 ani. Adică, noi îţi asamblăm Golf-ul, dar dacă ai o marcă scumpă favorită pe care nu ţi-o permiţi, te ajutăm cum putem – fie îi punem sigla pe capotă (facem cam tot ce se poate, de la Aston Martin la Ferrari, dar lucrăm şi cu sigle M, AMG sau BRABUS), fie adăugăm porecla clientului pe portbagaj, lângă marcă şi model, sau un indicativ V8, V10 sau W12 care să dea un plus de 10-15 CP maşinii. Nu excludem nici aplicarea de folii cu nume de branduri celebre, ca Nike şi BOSS sau chiar mesaje motivaţionale de tipul I’M 2 FAST 4 U. E adevărat, acestea sunt dotări opţionale şi vor avea un preţ pe măsură, dar altfel e să te remarce toţi la semafor, când încerci să pleci cu scârţâit de roţi. Dai un ban dar stai în faţă!”, a explicat Tuning van den Stemming, olandezul pus în fruntea primei divizii de tuning Dacia, care a ţinut totodată să completeze că Dacia nu va fabrica iniţial şiruri de cruci şi iconiţe pentru parbriz, deşi există tratative cu BOR în această privinţă.

Oficialii mărcii române au demonstrat cu cifre economice importanţa acestei investiţii: „La preţul unui Logan nou-nouţ, cu toate dotările moderne de siguranţă şi confort, îţi vei putea cumpăra un Golf vechi, proaspăt asamblat la Alexandria şi înmatriculat pe Bulgaria. Este o ofertă imbatabilă”, au conchis aceştia.

Producţia ar începe pe 29 februarie 2015, iar investiţia va asigura 4.500 de locuri de muncă. Prefectul de Teleorman a asigurat că forţa de muncă este uşor disponibilă în judeţ, fiind specializată de multă vreme în dezasamblarea şi asamblarea de maşini second-hand, precum şi în înmatricularea acestora în Bulgaria.

Sursa fotovwgolftuning.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide