Dacia va fi contracarată de Volkswagen din 2014, printr-o marcă low-cost surpriză

Autor: Oraan Mărculescu 15 oct. 2012 Știri auto
Dacia va fi contracarată de Volkswagen din 2014, printr-o marcă low-cost surpriză

În acest moment, marca sub care vor fi vândute maşinile VW low-cost rămâne cea mai mare necunoscută, dar oficialii VAG au fost destul de clari în această privinţă: maşinile care vor rivaliza în principal cu Dacia nu vor purta sigla VW – deşi credem că n-ar fi exclus ca, după modelul ”by Renault”, să vedem un logo ”Made by VW”.

Pentru moment, informaţiile despre noua marcă low-cost sunt extrem de puţine, aşa că suntem în domeniul speculaţiilor şi zvonurilor mai mult sau mai puţin credibile. Asta până la anul, când VAG va face publice mai mult detalii despre noua marcă low-cost, care va fi lansată în 2014 pe pieţele din Asia (China şi India, în primul rând), America Latină, dar şi Europa de Est sau Africa.

Conform unor surse din Germania, VW se pare că ar avea în plan o gamă compusă din 3 modele bazate pe aceeaşi platformă tehnică, dar având dimensiuni diferite: un sedan cu portbagaj mare, un break spaţios, precum şi un monovolum cu până la 7 locuri. N-ar fi exclus un crossover, care să rivalizeze cu Duster.

Preţul de bază vehiculat pentru noile modele low-cost VW este foarte tentant, de numai 6.000 euro. Cât despre tehnologie, este foarte posibil ca grupul german să utilizeze platforma tehnică a urmaşului venerabilului VW Santana, adică o platformă derivată din cea a recentei Skoda Rapid. În plus, designul noilor modele va fi nepretenţios, ceea ce va însemna reduceri de costuri la capitolul utilaje.

Un lucru interesant este că oficialii VW au declarat că acest program (după unele zvonuri denumit intern Project Budget Car 2015) este pe listă de câţiva ani deja, dar o decizie clară a fost amânată până acum. Din moment ce criza s-a dovedit de bun augur pentru o marcă low-cost precum Dacia, este normal ca VW să se grăbească să prindă acest tren – mai ales în condiţiile în care vânzările grupului VAG sunt pe un trend foarte bun, faţă de concurenţă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide