Dacia va fi contracarată în Marea Britanie de chinezii de la Geely

Autor: Oraan Mărculescu 06 dec. 2011 Știri auto

Chinezii de la Geely au planuri ambiţioase în ce priveşte invadarea pieţei auto europene, iar prima piaţă auto pe care vor debuta, începând cu 2012, va fi cea a Marii Britanii. Unde şi Dacia va începe să comercializeze maşini tot din 2012, iar, din 2013, urmează să-şi facă intrarea un an mai târziu ruşii de la Lada.

Geely Emgrand EC7 va debuta in Europa pe piata auto a Marii Britanii

Prin urmare, se anunţă o bătălie foarte strânsă în domeniul low-cost pe piaţa engleză, care, în anii următori, se va duce şi în restul continentului. Pentru moment, însă, să vedem care va fi modelul pe care chinezii de la Geely îl vor „arunca în luptă”.

Este vorba despre berlina de clasă compactă Geely Emgrand EC7, care recent a surprins asistenţa Euro NCAP, obţinând un punctaj foarte bun pentru maşinile chinezeşti: 4 stele. Specialiştii Euro NCAP au concluzionat că producătorii de maşini chinezeşti au investit mai mult în siguranţă, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Geely Emgrand EC7 are dimensiuni specifice berlinelor familiste de clasa compacta

Geely Emgrand EC7 este o berlină care rivalizează cu Skoda Octavia, având o lungime de 4,63 metri, o lăţime de 1,79 metri şi o înălţime de 1,47 metri, în timp ce ampatamentul are valoarea de 2,65 metri. Dimensiuni care îl recomandă pe Emgrand EC7 ca un rival şi pentru Logan 2, dar chiar şi pentru viitoarea Dacia Sedan.

Pe piaţa britanică, Geely Emgrand EC7 va fi oferit atât în versiunea de caroserie sedan, cu 4 uşi, cât şi în cea cu hayon, iar motorizările sunt ambele pe benzină: 1,5 litri de 109 CP şi 1,8 litri de 139 CP, motoarele îndeplinind normele Euro 5 şi fiind asociate cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte.

In Anglia, Geely Emgrand EC7 promite un pret de pornire de 10.000 de lire sterline

Cel mai important este faptul că preţul de bază pentru Geely Emgrand EC7 la englezi va fi de circa 10.000 de lire sterline (aproximativ 11.700 euro), în condiţiile în care maşina va avea un echipament standard foarte bogat, dar şi o garanţie de 5 ani sau 160.000 km.

Având în vedere că piaţa auto britanică este una destul de exigentă, un eventual succes al chinezilor aici ar însemna extinderea foarte rapidă a reţelei de vânzare şi pe celelalte pieţe auto din Europa. Prin urmare, iată că Dacia şi Skoda urmează să dea piept cu concurenţii chinezi chiar la ele acasă în următorii ani.

Voi ce credeţi:

VA REUŞI SĂ SE IMPUNĂ GEELY ÎN FAŢA SKODA ŞI DACIA ÎN EUROPA?

Geely Emgrand EC7 de pe tare.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide