Dacia va furniza platforma pt viitoarele modele Lada

Viitoarele modele Lada vor avea la bază pltaforma B0, pe care este construită familia Logan, ruşii apelând astfel la colaborarea cu Renault pentru a îşi construi strategia de viitor.

Dacia va furniza platforma pt viitoarele modele Lada Dacia va furniza platforma pt viitoarele modele Lada

Cel mai mare producător de automobile din Rusia, Autovaz va achiziţiona platforma B0, deţinută în prezent de Logan, în schimbul a 100 de milioane de euro, conform Automotive News Europe.

De asemenea, licenţa pentru motoarele de 1.4 litri şi 1,6 litri concepute de constructorul francez şi prezente şi pe automobilul naţional a fost cumpărată de către fabricantul rus. Licenţa acoperă 450.000 de unităţi.Capacitatea de producţie a AvtoVAZ permite fabricarea a 750.000 de maşini anual. Deci este de aşteptat ca Estul să aibă parte de un derivat din Logan care să aprindă lupta în segmentul low-cost.

Renault a semnat, la sfârşitul lunii februarie, la Moscova, acordul pentru preluarea unei participaţii de 25% la AvtoVAZ, pentru un miliard de dolari, tranzacţia urmând să conducă, potrivit preşedintelui grupului francez, Carlos Ghosn, la formarea celui de-al treilea mare producător de automobile la nivel mondial.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.