Dacia va produce un model asemănător cu un BMW X4 low-cost

Autor: Marius Vișan 26 iun. 2018 Știri auto
Dacia va produce un model asemănător cu un BMW X4 low-cost

Renault va dezvălui, la sfârşitul lunii august, la Salonul Auto de la Moscova, un super SUV – Coupé bazat pe Dacia Duster. Acesta va fi puţin mai scump decât un Duster normal, dar va avea aceeaşi mărime. Francezii de la challenges.fr spun că va fi un fel de BMX X4  low-cost. Maşina va fi lansată mai întâi pentru piaţa din Rusia, în 2019, şi apoi în China unde va avea şi o altă platformă.

„Acesta va fi un Crossover (SUV) foarte asemănător cu BMW X4”, promite cu mândrie Sylvain Coursimault, directorul comercial al companiei Renault, la o vizită la fabrica Dacia Piteşti.

Noul SUV compact sport va avea aceleaşi dimensiuni ca celebrul Duster (în jur de 4,30 metri lungime), dar va fi mai jos şi mai elegant. „Acesta va fi produs de Renault la Moscova pentru piaţa din Rusia şi va fi lansat în 2019”. Noul Duster trebui să coste ceva mai scump decât versiunea franco-română 4×4. Vorbim de un preţ între 20 şi 22 de mii de euro.

„Va fi poziţionat diferit de actualul model”, a explicat Bruno Ancelin, un oficial Renault, la începutul lunii martie la Salonul Auto de la Geneva, când au apărut primele zvonuri. Vehiculul va fi prezentat la următorul Salon Auto din Moscova, la sfârşitul lunii august. Noul Duster va fi lansat şi în China şi Coreea la sfârşitul anului 2019 – începutul anului 2020. Dar versiunile asiatice, chiar dacă vor avea exact aceeaşi caroserie, vor fi construite pe o platformă complet diferită.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide