Dacia, vândută ca Datsun?!

Numele Datsun ar putea fi resuscitat, ca marcă low-cost a grupului Renault-Nissan, urmând să comercializeze maşinile produse de Dacia.

Dacia, vândută ca Datsun?! Dacia, vândută ca Datsun?!

Multe zvonuri din industria auto ajung să se materialiteze, în cele din urmă, iar următorul pare cât se poate de realizabil. Datsun, numele sub care a activat Nissan pe unele pieţe până în 1983, ar putea fi reînviat şi folosit pentru o nouă marcă low-cost a grupului Renault-Nissan. Renaşterea brandului asiatic va avea loc în 2013 şi se va baza pe actuala gamă de automobile produse de către Dacia. Pieţele pe care Datsun ar putea intra sunt India, Rusia, Brazilia sau Mexic, adică cele în care Loganul este relativ cunoscut şi apreciat, dar unde nu se foloseşte sigla Dacia.

În mod clar, Europa nu va vedea maşinile Datsun, datorită poziţiei consolidate deja a maşinilor Dacia. De asemenea, brandul Datsun nu va fi prezent în China şi Japonia, pentru a se evita unele confuzii între gama low-cost şi cea oferită de Nissan. Pe lângă modelele actuale de Dacia, Datsun va prelua şi viitorul monovolum Dacia, dar este posibil să propună şi un model hibrid. Urmează să vedem dacă acest zvon are vreo acoperire în plan real, ţinând cont ca Lada a preluat deja producţia Loganului MCV, iar vânzările lui Renault Logan în India au cam eşuat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.