Dacia vrea o lege protecţionistă a automobilelor noi

Dacia vrea mai mult decât suspendarea temporară a taxei auto pentru automobile noi. Compania din Mioveni doreşte chiar aparaiţia unei legi care să stimuleze vânzările de automobile noi în defavoarea importurilor de second hand.

Dacia vrea o lege protecţionistă a automobilelor noi Dacia vrea o lege protecţionistă a automobilelor noi

"În perioada în care taxa este suspendată, Guvernul are timp să găsească o soluţie prin care să fie stimulată vânzarea de maşini noi şi frânată comercializarea autovehiculelor vechi din import", a declarat directorul Dacia Francois Fourmont, citat de Mediafax.

Dacia nu intenţionează să solicite ajutorul statului, aşa cum au procedat alţi constructori auto din Europa şi Statele Unite ale Americii. Fourmont consideră mai utile măsurile luate de guvern pentru stimularea vânzărilor de maşini noi, decât stimulentele individuale. Principalele măsuri în acest sens ar fi începerea programului de înnoire a parcului auto la 1 ianuarie 2009, efectuarea unor controale mai stricte ale maşinilor rulate importate şi înăsprirea controalelor Gărzii Financiare asupra întreprinzătorilor care se ocupă cu astfel de afaceri.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.