Daily Sabah: Volkswagen a ales Turcia pentru noua fabrică, în detrimentul României sau Bulgariei

Luna trecută, Volkswagen anunţa că este în căutarea unui loc pentru o nouă fabrică multibrand în Europa de Est, a cărei producţie ar urma să înceapă după 2022

Daily Sabah: Volkswagen a ales Turcia pentru noua fabrică, în detrimentul României sau Bulgariei Daily Sabah: Volkswagen a ales Turcia pentru noua fabrică, în detrimentul României sau Bulgariei

Volkswagen pregăteşte o investiţie majoră în Turcia, ca parte a planului de extindere în Europa de Est. Printre ţările anunţate anterior se numărau România şi Bulgaria, scrie publicaţia Daily Sabah citată de Digi24.ro.

Luna trecută, Volkswagen anunţa că este în căutarea unui loc pentru o nouă fabrică multibrand în Europa de Est, a cărei producţie ar urma să înceapă după 2022 

Asta ar fi dus la crearea a 5.000 de locuri de muncă. În noua uzină vor fi produse SUV-urile Skoda Karoq şi Seat Ateca, care în prezent sunt fabricate la Kvasiny (Cehia).

Presa germană spune că avantajul Turciei a fost experienţa în domeniul producţiei auto, precum şi a relaţiilor dintre Turcia şi Germania.

Necesitatea unei astfel de unităţi a crescut după ce Volkswagen AG a confirmat că va transfera producţia modelului Passat din Germania la fabrica Skoda din Kvasiny. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.