Daimler şi Foton Motor - contract de joint venture

Daimler şi Foton Motor semnează un contract de joint venture şi primesc aprobarea pentru producţia de camioane în China.

Daimler şi Foton Motor - contract de joint venture Daimler şi Foton Motor - contract de joint venture

Stuttgart/Beijing - Daimler şi Foton Motor au făcut progrese semnificative în ceea ce priveşte negocierile pentru încheierea unei asocieri în participaţiuni egale. Contractul a fost semnat în prezenţa Cancelarului Germaniei, Doamna Angela Merkel şi a Premierului Republicii Populare Chineze, Wen Jiabao. Contractul a fost aprobat de către autorităţile guvernamentale chineze abilitate.

"Asocierea cu Foton Motor reprezintă o etapă-cheie în implementarea strategiei noastre pentru China. Ea consolidează poziţia noastră prin abordarea tuturor segmentelor pieţei şi demonstrează în acelaşi timp că am îndeplinit ce am promis, profitând pe deplin de potenţialul enorm al Chinei şi al altor ţări aflate în creştere," a comentat Dr. Dieter Zetsche, CEO Daimler AG, despre ceremonia de semnare. "Aprobarea de către NDRC (National Development and Reform Commission (China)) a asocierii cu Foton Motor în China este o etapă-cheie în strategia globală a Daimler Trucks," a declarat Andreas Renschler, membru al Consiliului de Administraţie al Daimler şi Director General Daimler Trucks şi Daimler Buses.

"Această asociere reprezintă o excelentă rampă de lansare prin care ne putem atinge obiectivele de creştere, profitabilitate şi expansiune în China şi, cu Foton ca partener global, şi pe pieţele internaţionale." "Prin stabilirea noului joint venture cu Foton Motor, Daimler a devenit primul şi singurul producător internaţional de autovehicule care şi-a intensificat cu succes cooperarea cu China în ceea ce priveşte toate segmentele industriei locale de automobile," a explicat Ulrich Walker, CEO şi Preşedinte al Daimler North East Asia. El adaugă că "numai dorită angajamentului profund şi pe termen lung pe care Daimler şi l-a asumat faţă de China au fost posibile toate aceste proiecte de joint venture".

"Suntem foarte încântaţi să avem Daimler Trucks, cel mai mare producător de camioane din lume, ca partener strategic pentru subsidiara BAIC, Foton Motor", declară Xu Heyi, Preşedinte al BAIC. "Şi ne bucurăm foarte mult că prin semnarea acestui joint venture, colaborarea noastră cu Daimler a devenit mai profundă. Daimler este unul dintre cei mai importanţi parteneri strategici ai noştri, de care ne leagă o prietenie îndelungată."

"Vom utiliza în special expertiza tehnologică a Daimler Trucks pentru a extinde activităţile noastre de autovehiculele comerciale. Încheierea acestei asocieri marchează primul nostru pas către afaceri şi colaborări globale," a adăugat Wang Jingyu, CEO şi Preşedinte al Foton Motor. Contribuţia Daimler în acest joint venture va consta în expertiza sa tehnologică, în special în ceea ce priveşte tehnologia motoarelor diesel şi cea a sistemelor evacuării de gaze - astfel încât limitele de emisii din China de până la Euro 5 să poată fi îndeplinite. Ambii parteneri vor utiliza marca de camioane Auman ca platformă în China, drept rampă de lansare pentru exporturi în comun. Pe lângă reţeaua de vânzări şi service în sectorul camioanelor de mediu şi mare tonaj, Foton va mai contribui la acest joint venture şi cu know-how-ul pieţei chineze şi asiatice.

Foton a înregistrat o evoluţie rapidă din momentul intrării sale în 1998 pe piaţa afacerilor cu camioane. În decursul anului trecut, Foton a vândut 82.234 de unităţi de camioane de mare tonaj, jucând deja un rol important în segmentul de camioane din China. Foton Motor este o subsidiară a Beijing Automotive Industry Corporation (BAIC). Asocierea cu Daimler, va extinde industrializarea acestuia în China astfel încât ea să includă şi camioane pe lângă automobile şi autovehicule comerciale uşoare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.