Daimler şi Geely discută extinderea cooperării la un "nivel mai înalt"

Dieter Zetsche, CEO Daimler, a declarat că există discuţii cu privire la extinderea cooperării între constructorul german de lux şi compania chineză Geely.

Daimler şi Geely discută extinderea cooperării la un "nivel mai înalt" Daimler şi Geely discută extinderea cooperării la un "nivel mai înalt"

Dieter Zetsche, CEO Daimler, a declarat că există discuţii cu privire la extinderea cooperării între constructorul german de lux şi compania chineză Geely, informează Reuters.

Anunţul are loc într-o perioadă în care politicienii germani pun la punct un plan de măsuri care să ferească industria din Germania de rivalii străini.

În octombrie 2018, Daimler a anunţat că va înfiinţa un joint-venture de tip ride-hailing în China alături de Geely, la scurt timp după ce compania chineză a cumpărat o participaţie de 9,69% din Daimler şi a cerut o alianţă.

"Suntem în discuţii pe alte subiecte de dimensiune mult mai mare", a declarat Dieter Zetsche, CEO Daimler, fără să dea detalii.

Autorităţile germane au anunţat săptămâna aceasta că ar putea achiziţiona participaţii în companiile autohtone, inclusiv în cadrul constructorilor de maşini, pentru a le proteja de eventuale preluări din partea rivalilor străini.

"Statele care urmăresc o politică industrială tind să nu fie competitive, nu am cerut aceste măsuri", a declarat Zetsche .

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.