De 1 martie, germanii vor boicota benzinăriile!

Autor: Oraan Mărculescu 24 feb. 2012 Știri auto
De 1 martie, germanii vor boicota benzinăriile!

„Am 01.03.12 in ganz Deutschland nicht Tanken!!!” – este îndemnul pe care cei interesaţi îl pot găsi pe facebook, sub forma unui event. La care deja sunt „abonaţi” peste 1,2 milioane de internauţi, în timp ce alţi aproape 5 milioane de facebook-işti sunt aşteptaţi să se alăture.

VEZI AICI PROTESTUL DE PE FACEBOOK

Nemuţumirile vin pe fondul creşterii accelerate a preţurilor la carburanţi, fără ca acest lucru să primească o explicaţie mulţumitoare din partea autorităţilor, dar şi a distribuitorilor – vezi ce s-a întâmplat în România.

În Germania, preţul mediu al unui litru de benzină Super E5 ajunge la 1,67 euro/litru, iar preţul unui litru de motorină este de 1,54 euro/litru. Oficial, este arătată cu degetul rata de schimb euro/dolar, dar şi Oficiul Federal anti-Cartel acuză lipsa unei concurenţe reale, câtă vreme piaţa este dominată de cinci jucători majori.

În plus, autorităţile declară că nu s-a putut demonstra o înţelegere ilegală între companii, creşterea preţului petrolului fiind pusă pe seama unor factori normali, în principal creşterea cererii pe pieţele emergente. Evident, problema a intrat şi în atenţia politicienilor, care se contrazic: unii doresc mai multe drepturi pentru benzinăriile private, iar alţii spun că preţul carburanţilor este chiar prea mic.

Pentru moment, suntem curioşi ce rezultat va avea campania pornită pe facebook împotriva preţurilor carburanţilor. Voi ce părere aveţi:

VA REUŞI CAMPANIA FACEBOOK SĂ FORŢEZE SCĂDEREA PREŢURILOR LA CARBURANŢI?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide