De ce maşinile acestei companii nu virează (aproape) niciodată la stânga

Autor: go4it.ro 09 oct. 2017 Știri auto
De ce maşinile acestei companii nu virează (aproape) niciodată la stânga

Maşinile companiei de logistică şi curierat UPS nu virează aproape niciodată la stânga. Regula a fost introdusă cu mult timp înainte de apariţia GPS-ului şi ajută compania să reducă consumul de carburant cu milioane de litri în fiecare an şi emisiile poluante cu echivalentul celor produse de 20.000 de automobile.

Atăzi, UPS foloseşte propria tehnologie de navigaţie, care găseşte cele mai eficiente rute evitând virajele la stânga. Compania consideră că acestea sunt nesigure şi dau naştere la blocaje pe şosele în ţările în care se circulă pe partea dreaptă. „Când virezi la stânga trebuie să te întorci efectiv împotriva fluxului de maşini care vine din sens opus”, spune Tom Vanderbilt, autorul cărţii „Traffic: Why we drive the way we do”.
 

Potrivit unui studiu realizat de US National Highway Traffic Safety Association, 22% dintre accidentele rutiere se întâmplă imediat după un viraj la stânga, comparativ cu un procent de doar 1,2% pentru virajele la dreapta. Mai mult, în cazul virajele la stânga probabilitatea să fie ucişi pietoni este de trei ori mai mare decât în cazul celor la dreapta. 

Sursă: Go4it.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide