De ce nu au voie să circule în SUA maşinile care au camere video în loc de oglinzi retrovizoare?

Ultima modă în industria auto este înlocuirea oglinzilor retrovizoare cu camere video care proiectează imaginile pe un ecran interior. Aceste sisteme nu pot fi folosite însă în Statele Unite ale Americii. Iată de ce.

De ce nu au voie să circule în SUA maşinile care au camere video în loc de oglinzi retrovizoare? De ce nu au voie să circule în SUA maşinile care au camere video în loc de oglinzi retrovizoare?

National Highway Transportation Safety Board (NHTSB), autoritatea care supervizează siguranţa transporturilor rutiere în Statele Unite, va începe testarea sistemelor video care înlocuiesc oglinzuile retrozivoare la autovehicule. Scopul acestor teste este să determine modul în care şoferii folosesc aceste sisteme şi cîât de sigură este tehnologia, care a fost deja aprobată şi este folosită în Europa şi Japonia.

Testele vor compara „comportamentul şoferilor şi executarea maneverelor pentru schimbarea benzii” în cazul maşinilor cu oglinzi retrovizoare tradiţionale şi al celor dotate cu sisteme de camere video. Mai mulţi producători, printre care General Motors, Volkswagen, Toyota şi Tesla au depus o cerere în acest sens încă din 2014. Un an mai târziu, Daimler a cerut aprobarea de a folosi un sistem de camere video în locul oglinzilor retrovizoare în cazul camioanelor. Ambele cereri aşteaptă încă un răspuns.

Producătorii auto folosesc de multă vreme camere video în faţă şi în spate pentru a fi de ajutor la manevrele de parcare, dar în ultimii abni au început să folosească astfel de camere şi pentru a înlocui oglinzile exterioare. Toyota comercializează Lexus ES de anul trecut fără oglinzi retrovizoare, fiind urmată de grupul Volkswagen, care vinde Audi e-tron cu un sistem de camere video. Ambele modele se vând în Statele Unite cu oglinzi tradiţionale.

Tehnologia a primit aprobarea autorităţilor pentru a fi folosită în Europa şi Japonia, dar nu şi în Statele Unite. „Este un exemplu despre cum tehnologiile auto au depăşit curba legislativă în Statele Unite”, după cum a declarat pentru Automotive News Mark Dahncke, un purtător de cuvânt al Audi of America.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.