De ce ţi-ai lua cel mai tare BMW din toate timpurile? (galerie foto)

Un pas mare pentru BMW, un pas gigantic pentru noi

De ce ţi-ai lua cel mai tare BMW din toate timpurile? (galerie foto) De ce ţi-ai lua cel mai tare BMW din toate timpurile? (galerie foto)

Sunt oamenii care au nevoie de maşini ca de aportul zilnic de calorii şi oameni care vor gourmet-ul industriei auto. Oameni care nu se mulţumesc să-şi ia plăcerea numai din salam şi mai vor şi o vită cu trei feluri de piper (merită să încercaţi, e premium în restaurante).

Prima categorie consideră maşinile o utilitate, pentru a doua sunt o pasiune nemuritoare. Sau o investiţie extrordinară pe termen lung. Iei azi o maşină de colecţie şi peste 3-5 ani s-ar putea să o dai cu mult mai mulţi bani.

Şi dacă pui mâna pe o maşină extrordinară care s-a şi produs într-o ediţie limitată, poţi să o consideri o plasă e siguranţă financiară în momentele de forţă majoră.

Pe site-urile care vând maşini vechi sunt foarte multe modele şi la 2-3.000$. Mai bagi în ele câteva mii şi poţi s-o dai cu de 2-3 ori investiţia totală în ea.

Mai sunt însă şi piese fantastice cu preţuri enorme. Acest M1 a fost primul hipercar făcut de BMW, între 1978 şi 1981. E26 a fost un proiect iniţiat de Lamborghini şi BMW, în care, în cele din urmă, a rămas numai BMW. A fost prima lor maşină comercială cu motor amplasat central. Desenată de celebrul carosier Giugiaro, s-a produs numai în 453 de exemplare.

Maşina a avut un motor cu 6 cilindri în linie, de 3.5 litri şi 280 de cai. Cele mai puternice BMW-uri M1 cu turbine scoteau 850 de cai (pentru cine voia să-şi transforme pe cont propriu maşina într-o forţă nucleară). Imaginaţi-vă ce înseamnă 850 de cai pe puntea spate. Măcel!

Maşina a fost atât de importantă în istoria nemţilor că în 2008, BMW a prezentat conceptul Homage, cu adresă la M1, la Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Acum, un jurnalist care a avut privilegiul s-o cumpere, o vinde pe eBay cu 670.000$, cu numai 13.000 km la bord.

După cum vedeţi, maşina – cu toate piesele originale – este într-o stare de la impecabil+ în sus.

Părerea noastră? Deşi nu merită să vindeţi casele rudelor pentru o maşină, preţul e unul corect pentru poate cel mai reprezentativ model pentru valorile acestui brand intitulat Bayerische Motoren Werke.

BMW M1 (GALERIE FOTO)

Autor Alexandru Banu

 

 

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.