De la 1 mai se măresc considerabil amenzile de circulaţie

Autor: Marius Vișan 06 apr. 2016 Știri auto
De la 1 mai se măresc considerabil amenzile de circulaţie

 


De la începutul lunii viitoare urmează ca amenzile de circulaţie să crească cu aproape 20%, majorare care vine ca o consecinţă a faptului că acestea sunt calculate în funcţie de salariul minim ce va ajunge la 1.250 lei, informează Digi24.ro.

Valoarea punctului de amendă se stabileşte în funcţie de salariul minim, mai exact un punct de amendă reprezintă 10% din acesta. Prin urmare punctul de amendă urmează să crescă de la 105 cât este în prezent, la 125 de lei, rezultând astfel o creşterea de aproximativ 20%.

O statistică făcută de cei de la Digi24 arată că pentru o depăşire modestă a vitezei legale, în acest moment, un şofer este penalizat cu trei puncte, asta înseamnă 315 de lei. De luna viitoare însă, pentru aceeaşi abatere, amenda va fi de 375 de lei. 

De asemenea, dacă un şofer este prins că ciruclă fără centură de siguranţă va scoate din buzunar 375 de lei, faţă de 315 lei cât se plăteşte până la 1 mai.

Una din cele mai consistente majorări se va aplica celor care sunt prinşi la volan sub influenţa alcoolului, ei urmând să plătească echivalentul a două salarii minime pe economie, respectiv 2.500 de lei. 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide