De la Londra la Munchen şi înapoi cu BMW 320d Efficient Dynamics

Tom Ford a dorit să testeze în realitate performanţele modelului BMW 320d Efficient Dynamics. Aşa că a plecat din Londra, a trecut prin Munchen şi Lille şi s-a întors în Marea Britanie. Totul cu aproape un singur plin.

De la Londra la Munchen şi înapoi cu BMW 320d Efficient Dynamics De la Londra la Munchen şi înapoi cu BMW 320d Efficient Dynamics

Realimentarea lui BMW 320d Efficient Dynamics s-a făcut abia după 1629 de kilometri parcurşi de la ultima vizită la benzinărie. Acolo unde modelul german alimentează cu motorină, pentru a pune în mişcare un motor de 2.0 litri, ce dezvoltă 163 CP între 3500 şi 4200 rpm, şi un cuplu maxim de 360 Nm disponibil între 1750 rpm şi 3000 rpm.

Autonomie peste 1600 kmPerformanţa a fost realizată prin nefolosirea aerului condiţionat sau a sistemului de sunet, totul pentru un consum redus. Cu toate acestea, Tom Ford nu a apelat şi la tactici extreme, precum rularea în spatele altor maşini sau la viteze foarte mici. Cu o viteză de croazieră de 105 km/h, mai mare decât aceea permisă de exemplu de drumurile naţioanele, britanicul a reuşit la finalul călătoriei un consum mediu de doar 4,1 litri la fiecare 100 km, viteza medie fiind şi ea destul de ridicată, cel puţin pentru standardele din România: 95.4 km/h.

"Gândiţi-vă la contextul unei asemenea performanţe: mai mult de 1600 de kilometri cu un singur plin, înseamnă pe an doar 12 vizite la benzinărie pentru un utilizator normal. Şi chiar dacă vei conduce normal, tot poţi obţine o autonomie de 1300 de km. BMW Efficient Dynamic chiar funcţionează", a concluzionat Tom Ford.

PS. BMW are declarat un consum mediu pentru acest model de 4,1 litri la fiecare 100 km, exact cât a obţinut Tom Ford călătorind pe autostrădă. Cu toate acestea, consumul din afară oraşului, declarat, este de 3,6 litri. Oare este realizabil?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.