Debut european pentru Mazda Takeri, la Geneva 2012

Spectaculosul concept japonez ce prefaţează viitoarea generaţie a berlinei de clasă medie Mazda 6 se pregăteşte pentru apariţia de la salonul auto european.

Debut european pentru Mazda Takeri, la Geneva 2012 Debut european pentru Mazda Takeri, la Geneva 2012

Salonul Auto Tokyo 2011 a fost prilejul ideal pentru debutul pentru conceptul Mazda Takeri. Totuşi, maşina japonezilor este mai mult decât un show-car dotat cu tehnologie de ultimă oră şi desenat astfel încât să atragă toate privirile.

Takeri prefigurează viitoarea generaţie a Madei 6, ceea ce impune "deplasarea" sa la Salonul Auto Geneva 2012, care marchează un pas în plus făcut până la versiunea de serie.

Prevăzută să apară pe piaţă în 2013, noua berlină de clasă medie a niponilor va urma limbajul de design KODO, tradus prin "sufletul mişcării", temă introdusă deja în gama maşinilor de serie Mazda, prin SUV-ul CX-5.

Takeri se încadrează perfect la statutul de pretendend al locului ocupat acum de Mazda 6, datorită lungimii de 4,85 m şi a folosirii tehnologiei inovatoare SkyActiv.

Conceptul foloseşte propulsorul SkyActiv-D 2,2 turbo diesel, ce beneficiază de sistemul I-stop şi de transmisia automată SkyActiv-Drive cu şase rapoarte. În plus, noul Takeri este echipat cu tehnologia i-ELOOP, care constă într-un sistem de recuperare a energiei de frânare.

Acesta transformă energia cinetică în electricitate, în timpul decelerărilor şi frânărilor, transferând-o către aparatura de bord a maşinii, fapt ce se răsfrânge într-un consum de combustibil scăzut cu 10 procente.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.