Decizie importantă în privinţa rovinietei. În cât timp se va prescrie amenda

Conform unui proiect de act normativ care a primit azi votul decisiv al deputaţilor ...

Decizie importantă în privinţa rovinietei. În cât timp se va prescrie amenda Decizie importantă în privinţa rovinietei. În cât timp se va prescrie amenda

Conform unui proiect de act normativ care a primit azi votul decisiv al deputaţilor, amenzile pentru circularea cu o maşină în lipsa rovinietei valabile se vor prescrie în patru luni de la săvârşirea faptelor, se arată în propunerea legislativă. Practic, termenul va fi mai mic decât cel valabil în prezent, care este de şase luni.

„Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 4 luni de la data săvârşirii faptei”, prevede proiectul, cu precizarea că este vorba de data încheierii procesului-verbal de contravenţie. Cu alte cuvinte, dacă procesul-verbal nu va fi încheiat în maximum patru luni de la data la care şoferul a fost surprins conducând o maşină fără rovinietă, amenda nu va mai putea fi aplicată.

Citeşte şi Logan premium - După restilizare Dacia se poate bate cu Audi A3 sau Mercedes CLA - VIDEO

În mod obişnuit, conform legislaţiei în vigoare, prescrierea faptei intervine în şase luni de la săvârşirea acesteia. Comunicarea procesului-verbal de amendare se poate face, în prezent, în maximum două luni de la întocmirea acestuia.

Rovinieta are o valabilitate de una, şapte, 30, 90 de zile sau 12 luni, în funcţie de durata de utilizare a reţelei de drumuri naţionale. Circularea fără rovinietă se poate sancţiona cu amendă, potrivit OG nr. 15/2002.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie promulgat prin decret prezidenţial şi publicat în Monitorul Oficial.

Sursă: avocatnet.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.