Decizie radicală a justiţiei după un accident mortal cu Uber (video)

Taximetria clasică recuperează

Decizie radicală a justiţiei după un accident mortal cu Uber (video) Decizie radicală a justiţiei după un accident mortal cu Uber (video)

Guvernatorul Arizonei a suspendat permisiunea companiei Uber de a-şi testa autoturismele fără şofer pe drumurile publice din stat, după ce a avut loc un accident în care a murit un pieton de 49 de ani, relatează Autoblog.

Guvernatorul Arizonei a suspendat permisiunea companiei Uber de a-şi testa autoturismele fără şofer pe drumurile publice din stat, după ce a avut loc un accident în care a murit un pieton de 49 de ani, relatează Autoblog.

Această decizie este o lovitură pentru Uber Technologies care îşi vede viitorul succes bazându-se pe vehiculele fără şofer şi care îşi vede concurenţii, precum Waymo Alphabet Inc, în dezvoltarea tehnologiei.

Arizona a fost un centru cheie pentru Uber, compania având acolo aproximativ jumătate din cele 200 de autoturisme şi o echipă de sute de oameni care lucrează la dezvoltarea tehnologiei.

Guvernatorul Arizonei Doug Ducey a declarat printr-o scrisoare trimisă companiei că a văzut un videoclip furnizat de poliţie cu privire la accidentul în care un pieton de 49 de ani şi-a pierdut viaţa.

„Este îngrijorător şi ridică multe semne de întrebare cu privire la capacitatea companiei Uber de a continua testarea autoturismelor în Arizona”, a scris Doug Ducey.

De asemenea, pentru a afla ce tehnologie a dus la producerea accidentului, Aptiv, companie care produce radare şi camere pentru Volvo a anunţat că Uber a dezactivat tehnologia standard de evitare a coliziunilor de la bordul Volvo XC90 implicat în accident şi a folosit doar tehnologia proprie a companiei.

„Nu vrem ca oamenii să creadă că a fost un eşec al tehnologiei pe care o promovăm pe vehiculele Volvo, pentru că nu este aşa”, a declarat Zach Peterson, purtător de cuvânt al companiei Aptiv pentru Bloomberg.

El a adăugat că tehnologia standard Volvo XC90 nu are nimic de-a face.

Uber şi-a mutat flota de maşini fără şofer în Arizona după ce autorităţile de reglementare din California a interzis maşinile fără şofer pentru că nu aveau permisiunile corespunzătoare.

După accidentul groaznic, compania Uber a anunţat imediat că a scos de pe şosele vehiculele autonome şi că va menţine un dialog deschis cu guvernul pentru a rezolva orice probleme legate de acest episod trist.

LINK VIDEO CU INCIDENTUL

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.