Deputatul care a rămas ieri pieton este iniţiatorul proiectului care permite alegerea perioadei de suspendare a permisului

Autor: Cristian Agatie 18 oct. 2019 Știri auto
Deputatul care a rămas ieri pieton este iniţiatorul proiectului care permite alegerea perioadei de suspendare a permisului

Deputatul buzoian Adrian Mocanu (ALDE), care a rămas ieri de două ori fără permis după ce a fost prins de poliţişii rutieri circulând cu viteză în localitate (prima dată înjudeţul Ilfov şi a doua oară în Buzău) are un lung cazier rutier. Interesant, acesta este şi unul dintre semnatarii proiectului de lege prin care conducătorii auto ar putea să îşi aleagă dintr-un an calendaristic perioada de suspendare a permisului auto, atunci când aceasta se face pentru o încălcare „minoră” a regulii de circulaţie.

Proiectul a şi fost adoptat tacitr de Senat, urmând ca votul final să se dea în Camera Deputaţilor. În expunerea de motive, iniţiatorii Alexandru Băişanu şi Adrian Mocanu au explicat că de prevederile legii ar beneficia şoferii care şi-ar „putea pierde pâinea” pentru o abatere minoră de la o regulă de circulaţie. „La nivel naţional avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor”, se mai arată în expunerea de motive.

Adrian Mocanu avea un cazier impresionant în momentul în care a semnat expunerea de motive a proiectului de lege, inclusiv un accident pe trecerea de pietoni cu părăsirea locului faptei. Acesta a fost produs în luna februarie, tot pe raza municipiului Buzău.

La momentul respectiv, Şeful Serviciului Rutier Buzău, comisarul Silviu Dinu, a declarat că deputatul Adrian Mocanu este cercetat de poliţişti pentru vătămare corporală din culpă şi pentru părăsirea locului accidentului, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, deputatului buzoian urma să îi fie suspendat dreptul de conducere a autovehiculelor fără perioadă de valabilitate, dat fiind faptul că a părăsit locul accidentului pentru a duce victima la spital.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide