Descoperă emblemele Europei, ziua 4: Geneva

Autor: Adrian Mihălţianu 04 mart. 2014 Știri auto

Dacă internetul joacă un rol important în viaţa ta de zi-cu-zi, atunci fii bucuros că te afli în România. Căci în afara graniţelor ţării, the Internet sucks! Asta, desigur, atunci când ai parte de el…

În ziua a patra a călătoriei am ajuns la Geneva şi ne-am pus pe scris şi pe pozat, timpul petrecut în afara Salonului Auto fiind dedicat condusului şi dormitului. În vederea creării unei atmosfere cât mai plăcute, conducerea ne-a rezervat camere într-un hotel din Les Piards, un grup de comune montane din Franţa situate în apropierea graniţei cu Elveţia.

E încă iarnă la poalele Alpilor francezi…

Dacă pe Google Maps ni s-au arătat 40 de kilometri curaţi, la faţa locului am avut de străbătut 77 în fiecare zi. Şi din 77 doar vreo 20 erau autostradă, restul fiind carusel asfaltat care te urca pe munte. O distracţie pe timp de zi, cu multe serpentine, dar cam obositor noaptea, în ciuda farurilor bune ale Insigniei.

După o oră şi jumătate de legănat – fiecare dintre noi avea sarcina de a-şi ameţi pasagerul la urcare, motiv pentru care am abuzat un pic de tracţiunea integrală de pe Insignia Country Tourer – ajungeam la un hotel simpatic, de campagne, numit Les Rouliers, unde aveam parte de un tratament culinar ca la carte, însă nu aveam internet. Da, poţi să foloseşti cele scrise mai sus ca scuză pentru întârzierea acestei postări. 🙂

Pe vremuri, am fi cercetat interiorul acestui tunel. Pe vremuri…

Acum, că ţi-am dat pontul cu hotelul – împreună cu o galerie de poze „din drumeţie” – ar fi chiar frumos din partea ta să ne ierţi. Dacă nu eşti convins că merităm iertare, atunci uită-te la următoarea postare, care mai vine cu un pont de călătorie.

DESCOPERĂ EMBLEMELE EUROPEI!

Ziua a patra din aventura ProMotor Descoperă Emblemele Europei alături de Opel Insignia Country Tourer ne-a adus la Geneva. Azi începe Salonul Auto, iar atenţia noastră va fi îndreptată către noutăţile salonului.

Asta nu înseamnă că nu vom profita de cei 40 de kilometri de drumuri sinuoase de munte care despart hotelul nostru de Salon, pentru a afla cât de bine se comportă Country Tourer-ul pe acest tip de drum, în principiu deloc prietenos cu un break. Mai greu să găsim şi drumuri pe care să încercăm şi capacităţile 4×4 ale maşinii, dar despre asta vom vedea…

Mai jos, ajutorul pentru ziua de azi pentru cei care vor să câştige un ceas elveţian intrând în competiţie alături de noi în Descoperă Emblemele Europei!

GENEVA

Emblematic pentru Geneva este faptul ca oraşul e sediul celor mai multe organizaţii internaţionale din lume, de la Naţiunile Unite şi până la Crucea Roşie. Spiritul practic al genevezilor le-a permis să împace interese diferite ale naţiunilor dimprejur şi să-şi propulseze orasul în centrul scenei mondiale. Drept urmare, naţiunile l-au ales drept gazdă.

ONU are o mulţime de clădiri prin zonă

Palatul Naţiunilor din Geneva stă mărturie că naţiunile pot să facă lucruri bune împreună

Normal, nu doar organizaţiile internaţionale l-au ales drept gazdă, ci şi producătorii de automobile, care se înghesuie aici în fiecare an pentru a-şi etala toate noutăţile. Fiţi alături de noi la Salonul Auto de la Geneva 2014, care începe azi!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide