Designerul legendar Giugiaro a dezvăluit un secret păstrat 56 de ani - VIDEO

Designerul Giorgetto Giugiaro a păstrat un secret vreme de 56 de ani: a desenat o serie de maşini sport sub numele Paul Sybille în 1963.

Designerul legendar Giugiaro a dezvăluit un secret păstrat 56 de ani - VIDEO Designerul legendar Giugiaro a dezvăluit un secret păstrat 56 de ani - VIDEO

Designerul Giorgetto Giugiaro a păstrat un secret vreme de 56 de ani: a desenat o serie de maşini sport sub numele Paul Sybille în 1963.

Cel mai cunoscut designer auto a dezvăluit recent, la aniversarea de 40 de ani a revistei Auto&Design, că a folosit un pseudonim inspirat de numele mamei sale, Sibilla, pentru a nu avea probleme în 1963 cu angajatorul său de atunci, Bertone.

"Când mi s-a cerut să contribui cu nişte schiţe la primul număr al revistei Style Auto (prima publicaţie din lume de design auto, lansată în 1963 - devenită Auto&Design în 1979), eram angajat al Carrozzeria Bertone şi nu mi-am putut folosi numele", a declarat Giorgetto Giugiaro, acum în vârstă de 81 de ani.

Giugiaro s-a angajat la Bertone când avea 21 de ani, unde a lucrat la modele precum Alfa Romeo 2000/2600 Sprint şi Giulia Sprint.

 

 

Giugiaro, care a fost denumit Designerul auto al secolului de un juriu internaţional în 1999 şi a fost introdus în European Automotive Hall of Fame în 2002, a folosit numele mamei sale şi pentru un concept de lux electric creat în 2018 pentru a-şi sărbători aniversarea de 80 de ani.

Există doar 2 unităţi produse ale modelului electric Sibylla, prezentat la Salonul Internaţional Auto de la Geneva în 2018, construite de compania chineză Envision. Una dintre maşini aparţine lui Giugiaro şi este condusă constant de designer.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.