Detroit, oraşul supranumit „Motor City”, s-a declarat în faliment

Autor: Iulian Dnistran 19 iul. 2013 Știri auto

Detroit, oraşul care odinioară era motorul industriei auto americane, s-a declarat în faliment, potrivit lui Rick Snyder, guvernatorul statului Michigan. Supranumit „Motor City” sau „Motown”, Detroit este oraşul în care au pornit la drum companii auto de renume mondial, precum Ford, Dodge, Buick şi Detroit Electric, iar acum este locul în care gigantul auto General Motors îşi are sediul central.

„Aceasta a fost o decizie dificilă şi dureroasă, dar cred că nu există nici o altă opţiune viabilă”, a declarat Rick Snyder într-un clip video publicat pe site-ul oficial al statului Michigan. „Din punct de vedere financiar, trebuie să fiu sincer: Detroit e falit”, a mai spus el.

Dacă va fi aprobată de tribunal, cererea de intrare în insolvenţă va duce la cel mai mare faliment al unei localităţi din istoria Statelor Unite ale Americii (SUA), estimat la 18 miliarde de dolari americani.

Odinioară al patrulea oraş ca mărime din SUA, cu aproximativ 1,8 milioane de locuitori în 1950, Detroit are acum mai puţin de 700.000 de locuitori. Potrivit guvernatorului Snyder, acum există 78.000 de clădiri în Detroit care pun „probleme de siguranţă publică şi reduc calitatea vieţii”. Mai mult, rezidenţii oraşului Detroit trebuie să aştepte, în medie, 58 de minute pentru ca poliţia să răspundă la apelurile lor, în timp ce media naţională americană este de 11 minute.

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide