Dezastru pentru Fiat: 1,3 milioane de maşini vor fi rechemate în service

Autor: Anca Olteanu 14 iul. 2017 Știri auto
Dezastru pentru Fiat: 1,3 milioane de maşini vor fi rechemate în service

Fiat Chrysler Automobiles a anunţat, vineri, că recheamă 1,33 milioane de maşini la nivel mondial în două campanii separate, una pentru riscul potenţial de a lua foc şi una pentru instalarea neglijentă a airbagurilor, potrivit Reuters.

Producătorul italiano-american a anunţat că recheamă aproape 770.000 de maşini sport din cauza unei probleme cu o instalaţie care ar putea duce la implementarea neglijentă a airbagului de pe partea şoferului. Au fost raportate cinci incidente majore în legătură cu această problemă, dar nici un accident.

Campania de rechemare vizează 538.000 de maşini Dodge Journey, fabricate în perioada 2011-2015 în America de Nord şi 233.000 de modele Fiat Freemont, fabricate în aceeaşi perioadă, vândute în alte părţi. Dealerii vor verifica şi vor înlocui instalaţia electrică.

Producătorul auto recheamă, de asemenea, 565.000 de vehicule auto pentru a înlocui alternatoarele din cauza faptului că ar putea lua foc. Compania a transmis că temperaturile ridicate ar putea genera încălzirea diodei, care ar putea produce fum sau un miros de ars şi ar putea avea un impact asupra sistemului de frânare sau ar putea opri motorul. Compania cunoaşte două astfel de accidente care nu s-au soldat, însă, cu victime.

Operaţiunea de rechemare vizează modelele Chrysler 300, Dodge Charger şi Dodge Challenger şi SUV-ul Dodge Durango, fabricate în anii 2011-2014 şi SUV-ul Jeep Grand Cherokee, fabricat în perioada 2012-2014.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide