Diesel-ul mai scump din cauza cererii mari de motorină

Preţurile la diesel sunt influenţate de cererea mare pentru motorină, alături de capacitatea redusă de producţie a rafinăriilor româneşti.

Diesel-ul mai scump din cauza cererii mari de motorină Diesel-ul mai scump din cauza cererii mari de motorină

Mariana Gheorghe, directorul executiv al OMV Petrom a declarat de curând căcererea de diesel a crescut şi că preţurile ar fi o reflectare a cererii şi ofertei. De asemenea, Gheorghe a declarat şi că în România se produce mai puţin decât cererea, ca tendinţă mondială.

OMV Petrom, companie ce este controlată de grupul austriac de petrol şi gaze OMV, deţine două rafinării, dintre care doar una este funcţională la ora actuală, respectiv Petrobrazi Ploieşti.

Potrivit jurnaliştilor Mediafax, capacitatea de rafinare a Petrobrazi a fost redusă de la 4,5 milioane tone pe an la 4,2 milioane tone, acest lucru fiin motivat de către OMV Petrom prin reducerea consumului de carburanţi.

Compania a decis să închidă rafinăria Arpechim Piteşti, care oferea o capacitate de prelucrare de 3,5 milioane tone anual, aceasta urmând să fie tranformată în depozit de ţiţei şi produse petroliere.

Pe tine cum te va afecta creşterea preţului la diesel?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.