Diesel versus benzină. Românii se îndepărtează de motorină

Românii par să fi renunţat în a mai prefera motorizările diesel, iar acest trend reiese şi din cifrele făcute publice de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule.

Diesel versus benzină. Românii se îndepărtează de motorină Diesel versus benzină. Românii se îndepărtează de motorină

Românii par să fi renunţat în a mai prefera motorizările diesel, iar acest trend reiese şi din cifrele făcute publice de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule.

Astfel, în primele patru luni ale anului modelele pe benzină au reprezentat 70,1% din totalul modelelor noi cumpărate. Această raport este semnificativ mai mare decât ponderea pe care modelele pe benzină o aveau în primele patru luni din 2018, de doar 57%.

Dintre primele 10 mărci / modele cele mai vândute, 7 mărci şi respectiv 9 modele au o pondere a vânzărilor cu motorizări pe benzină peste această medie (70,1%).

În ceea ce priveşte motorizăile diesel, 8 mărci şi respectiv, 8 modele au o pondere a vânzărilor de autoturisme peste ponderea medie pieţei (26,9%).

Cu toate acestea, când vorbim de categoria vehicule comerciale uşoare, predomină motorizările diesel, cu 96,4% din total. 

De la începutul anului, preţul motorinei a crescut cu 12%, iar preţul benzinei cu 17 procente. Astfel, în ultimele luni motorina - cel mai vândut carburant din România, s-a scumpit cu 64 de bani pe litru, în timp ce preţul benzinei a crescut cu 84 de bani pe litru.

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.