Diesel versus benzină. Românii se îndepărtează de motorină

Autor: ProMotor 22 mai 2019 Știri auto
Diesel versus benzină. Românii se îndepărtează de motorină

Românii par să fi renunţat în a mai prefera motorizările diesel, iar acest trend reiese şi din cifrele făcute publice de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule.

Astfel, în primele patru luni ale anului modelele pe benzină au reprezentat 70,1% din totalul modelelor noi cumpărate. Această raport este semnificativ mai mare decât ponderea pe care modelele pe benzină o aveau în primele patru luni din 2018, de doar 57%.

Dintre primele 10 mărci / modele cele mai vândute, 7 mărci şi respectiv 9 modele au o pondere a vânzărilor cu motorizări pe benzină peste această medie (70,1%).

În ceea ce priveşte motorizăile diesel, 8 mărci şi respectiv, 8 modele au o pondere a vânzărilor de autoturisme peste ponderea medie pieţei (26,9%).

Cu toate acestea, când vorbim de categoria vehicule comerciale uşoare, predomină motorizările diesel, cu 96,4% din total. 

De la începutul anului, preţul motorinei a crescut cu 12%, iar preţul benzinei cu 17 procente. Astfel, în ultimele luni motorina – cel mai vândut carburant din România, s-a scumpit cu 64 de bani pe litru, în timp ce preţul benzinei a crescut cu 84 de bani pe litru.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide