Dieselgate: VW pregătea un al doilea software ilegal pentru modelele 2016, despre ar fi "uitat" să menţioneze investigatorilor

Autoritatea americană de mediu investighează cât de sinceră a fost conducerea companiei VW în dezvălurile făcute despre maşinile sale

Dieselgate: VW pregătea un al doilea software ilegal pentru modelele 2016, despre ar fi "uitat" să menţioneze investigatorilor Dieselgate: VW pregătea un al doilea software ilegal pentru modelele 2016, despre ar fi "uitat" să menţioneze investigatorilor

Autoritatea americană de mediu investighează cât de sinceră a fost conducerea companiei VW în dezvălurile făcute despre maşinile sale, după ce a fost descoperit un al doilea soft care urma să înşele rezultatele testelor de emisii.

Când se montează CAUCIUCURILE DE IARNĂ. Cât sunt amenzile, cât te costă montajul şi alte informaţii utile - DOSAR COMPLET

Compania Volkswagen a recunoscut că urma să folosescă un nou soft ilegal pe maşinile sale, scopul acestuia fiind acelaşi ca în cazul primului: să păcălească testele oficiale de emisii. Al doilea program software cu probleme urma să fie instalat pe modelele VW din 2016 şi ridică noi semne de întrebare privind motoarele afectate.

Compania germană a dezvăluit pentru Associated Press că pe modele 2.0 TDI care urmau să fie lansate în 2016 există dispozitive auxiliare de control al emisiilor.

Şoferiţă încătuşată în centrul Bucureştiului, după ce s-a certat cu poliţia - VIDEO

În SUA, compania şi-a retras cererile de certificare pentru motoarele diesele care urmau să echipeze modelele sale din 2016.

Autorităţile americane au decis că trebuie să facă o nouă investigaţie, în baza noii descoperiri, a declarat Michael Horn, şeful VW în Statele Unite.

"Investitorii sunt traumatizaţi de ce s-a întâmplat în trecut, dar voi fi paralizaţi dacă actuala linie de motoare VW are vreun program ilegal instalat", a declarat un analist al companiei Evercore ISI din Londra.

Deocamdată exist[ detalii despre amploarea acestui fenomen, nu se ştie câte maşini sunt afectate de această nouă decizie sau despre ce modele este vorba.

Fiat atacă Dacia Logan cu noul Tipo - GALERIE FOTO şi VIDEO

Capcană pentru şoferi, în centrul Bucureştiului - VIDEO

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.