DIESELGATE. Volkswagen anunţă câte maşini diesel sunt afectate în Europa şi lista motoarelor cu probleme

Află ultimele informaţii în cel mai mare scandal din lumea auto

DIESELGATE. Volkswagen anunţă câte maşini diesel sunt afectate în Europa şi lista motoarelor cu probleme DIESELGATE. Volkswagen anunţă câte maşini diesel sunt afectate în Europa şi lista motoarelor cu probleme

Grupul auto Volkswagen anunţă că opt milioane de vehicule diesel euro 5 înmatriculate în Uniunea Europeană au softuri pentru inducerea în eroare a testelor de emisii, conform unei scrisori trimise Parlamentului german, relatează publicaţia germană Handelsblatt.

Thomas Steg, şeful Departamentului de Relaţii Publice al Grupului VW, a trimis Parlamentului german o scrisoare oficială în care anunţă că softul destinat manipulării emisiilor a fost montat la vehicule dotate cu motoare diesel de tip 1,2, 1,6 şi 2,0 litri.

Dieselgate: iată cum se comportă un Volkswagen Jetta TDI urcat pe dyno

 

"În Uniunea Europeană, problema vizează opt milioane de motoare diesel de tip EA 189, euro 5, cu capacitatea de 1,2, 1,6 şi 2,0 litri", se arată în scrisoarea trimisă de reprezentantul Grupului Volkswagen Parlamentului de la Berlin.

Documentul are data de 2 octombrie, fiind obţinut de ziarul Handelsblatt şi publicat luni seară.

"Prezentăm scuze pentru neregulile cauzate de câţiva indivizi şi promitem clarificarea lucrurilor", precizează VW.

Purtătorul de cuvânt al Grupului Volkswagen a declarat că nu a fost informat despre această scrisoare şi nu poate comenta.

Dieselgate: RAR nu mai eliberează cărţi de identitate pentru maşinile Volkswagen rămase în stocuri [VIDEO]

 

Oficial: în România există 105.000 de maşini implicate în scandalul Dieselgate

Fiica lui Paul Walker dă Porsche în judecată pentru moartea tatălui ei

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.