Dificultăţi în obţinerea permisului din cauza unui ordin al Ministerului Sănătăţii

Liberalul a explicat că problema pe care au ridicat-o în petiţie persoanele cu deficienţe de auz este legată de un ordin al Ministerului Sănătăţii

Dificultăţi în obţinerea permisului din cauza unui ordin al Ministerului Sănătăţii Dificultăţi în obţinerea permisului din cauza unui ordin al Ministerului Sănătăţii

Sorina Pintea a fost invitată la audierea în Comisia de abuzuri a Camerei, marţi, ora 10.00, după o petiţie formulată de mai multe persoane cu deficienţe de auz legat de dificultăţile pe care le întâmpină în obţinerea permisului de conducere din cauza unui ordin al Ministerului Sănătăţii.

„La Comisia pentru cercetarea abuzurilor a fost înregistrată o petiţie din partea a şase petiţionari surzi care reclamă, acelaşi lucru îl reclamă de fapt şi cei de la Comisia drepturilor omului, şi anume dificultăţile pe care le întâmpină persoanele cu deficienţe de auz în obţinerea sau înnoirea permiselor de conducător auto”, a declarat deputatul PNL Ioan Bălan, preşedintele Comisie pentru abuzuri, joi pentru MEDIAFAX.

Liberalul a explicat că problema pe care au ridicat-o în petiţie persoanele cu deficienţe de auz este legată de un ordin al Ministerului Sănătăţii, despre care aceştia spun că este discriminatoriu şi le încalcă drepturile.

„Povestea aceasta vine din faptul că Ministerul Sănătăţii, prin ministru, a dat un ordin cu nr. 1162/2010 care lasă loc la interpretări şi nu conţine dispoziţii cu nivel acceptabil de precizie, iar persoanele cu deficienţe de auz sunt discriminate şi se încalcă prevederile constituţionale referitoare la egalitatea în drepturi şi la protecţia drepturilor persoanelor cu dizabilităţi”, a completat Bălan.

La şedinţa de marţi a Comisiei pentru cercetarea abuzurilor au fost invitaţi petiţionarii, precum şi membri ai Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor, în contextul în care Sorina Pintea a fost invitată, pe acelaşi subiect, la o audiere în forul legislativă şi nu a participat.

Ministrul Sorina Pintea a confirmat participat la reuniunea de marţi a Comisiei. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.