Din 20 mai ITP-ul expirat duce la suspendarea înmatriculării

Documentul introduce ideea de suspendare a înmatriculării ...

Din 20 mai ITP-ul expirat duce la suspendarea înmatriculării Din 20 mai ITP-ul expirat duce la suspendarea înmatriculării

Conform unor prevederi care se vor aplica din 20 mai 2018, în situaţia în care ITP-ul unei maşini va expira, înmatricularea acesteia va fi suspendată automat. Şoferii care nu ţin cont de asta riscă atât o amendă pentru lipsa ITP-ului valabil, cât şi una pentru condusul în timpul suspendării înmatriculării, totalul putând să ajungă la 5.800 de lei. Ordonanţa Guvernului a apărut în 2017 în Monitorul Oficial, însă prevederile se vor aplica efectiv abia de la data de 20 mai 2018.

Documentul introduce ideea de suspendare a înmatriculării maşinilor, adică, în esenţă, interzicerea temporară de a le mai folosi pe drumurile publice. În principal, suspendarea înmatriculării va interveni atunci când nu se notifică autorităţilor schimbarea de proprietar, însă măsura se va aplica automat şi la expirarea ITP-ului.

Vă reamintim că circulaţia pe drumurile publice cu un automobil care are ITP-ul expirat poate aduce sancţionarea cu cel puţin nouă şi cel mult 20 de puncte-amendă, adică o amendă între 1.305 şi 2.900 de lei.

Totuşi, ordonanţa Executivului prevede şi introducerea aceleiaşi sancţiuni pentru circularea cu maşinile a căror înmatriculare a fost suspendată. Prin urmare, în cazul expirării ITP-ului, un şofer care va folosi în continuare autoturismul va risca nu una, ci două amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei. Amenda cumulată va fi, practic, de minimum 2.610 şi de maximum 5.800 de lei.

Sursă: avocatnet.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.