Din nou discuţii: taxa auto se modifică în 2011

Guvernul anunţă că va comunica în această vară dacă vor modifica în 2011 modalitatea de calcul a taxei auto.

Din nou discuţii: taxa auto se modifică în 2011 Din nou discuţii: taxa auto se modifică în 2011

"Vrem să anunţăm din timp eventuala modificare a taxei auto, de aceea ne-am propus ca până la sfârşitul lui iunie să spunem dacă, din 2011, se va modifica modul de calcul al taxei auto şi cum anume va arăta aceasta.", a spus ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Pe de altă parte premierul Emil Boc a anunţat că a fost constituit deja un grup de lucru interministerial care să analizeze oportunitatea modificării modului de calcul a taxei auto.

Ministrul Mediul a mai declarat că se doreşte respectarea principiului "poluatorul plăteşte" în eventualitatea modificării actualei legi a taxei auto, ceea ce va duce, cu siguranţă la plăţi usturătoare pentru posesorii maşinilor cu un grad ridicat al emanaţiilor de CO2. Fost ministru al mediului, Nicolae Nemirschi anunţa, anul trecut, că autorităţile intenţionau să introducă din 2010, în locul taxei de poluare, un impozit calculat în funcţie de gradul de poluare, pe principiul "poluatorul plăteşte".

Aşadar, la sfârşitul lunii iunie ne putem aştepta ca guvernul să anunţe că din 2011 taxe auto se modifica. Să sperăm că nu se va ajunge ca înmatricularea unui autohevicul în România să devină un lux.

Mai multe informaţii pe mediafax.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.