Disco Volante, vedeta italiană de la Geneva 2012

Tributul celor de la Touring Superleggera faţă de legendara Alfa Romeo Disco Volante a făcut furori la salonul elveţian.

Se pare că italienii de la Touring Superleggera sunt foarte nostalgici, mai ales când vine vorba despre maşinile Alfa Romeo din trecut. Totuşi, mica firmă italiană nu se rezumă doar la atât. Astfel, dezvoltarea conceptului Disco Volante, ce omagiază modelul omonim de Alfa Romeo din 1952, face parte dintre principalele lor preocupări.

Maşina foloseşte platforma tehnică a lui Alfa Romeo 8C Competizione şi foloseşte un V8 de 4,7 litri, amplasat central. Cutia de viteze secvenţială şi diferenţialul cu alunecare limitată contribuie la un potenţial sportiv desăvârşit, iar performanţele sunt o consecinţă logică: 4,2 secunde de la 0 la 100 km/h şi o viteză maximă de 292 km/h.

Interiorul este şi el preluat de la 8C, dar este personalizat conform preferinţelor clienţilor mărcii. Nu mai puţin de 4.000 de ore necesită manopera lui Disco Volante, ceea ce se traduce prin opt luni de aşteptare, după ce clientul şi-a predat 8C-ul Competiţione pe mâna desigenrilor de la Touring Superleggera.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.