Dispar difuzoarele. Cum se va auzi muzica în maşinile viitorului – VIDEO

Autor: Marius Vișan 03 iul. 2017 Știri auto
Dispar difuzoarele. Cum se va auzi muzica în maşinile viitorului – VIDEO

Maşina viitorului ar putea avea zero difuzoare în loc de, să zicem, 34. Sună nebunesc, dar Continental vrea să transforme interiorul maşinii într-un fel de difuzor, în loc să instaleze difuzoare reale pentru sistemul audio. 

Sistemul funcţionează prin plasarea dispozitivelor care produc sunetul în diferite părţi ale maşinii, acestea generând vibraţii prin materialul din interior, replicând astfel un difuzor real. Aşadar, stâlpii se transformă în tweetere, panourile uşii se transformă în boxe de dimensiuni medii, iar acoperişul devine un subwoofer.

Marele avantaj al acestui sistem faţă de un sistem audio tradiţional este economisirea în greutate. Oricine a instalat vreodată un sistem audio într-o maşină ştie că difuzoarele, în special cele bune, nu sunt uşoare – în special echipamentele necesare pentru un subwoofer. Înlocuirea difuzoarelor cu dispozitive de acţionare scade greutatea sistemului audio cu aproximativ 90%, cântărind doar aproximativ 4,4 kg. 

Sursă: Thedrive.com

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide