Distracţie ecologică: a fost creat primul monster truck electric

Compania Bigfoot, cunoscută pentru crearea primului monster truck în anul 1975, a construit, în colaborare cu firma de baterii Odyssey Battery, primul monster truck electric din lume.

Distracţie ecologică: a fost creat primul monster truck electric Distracţie ecologică: a fost creat primul monster truck electric

Primul monster truck electric din lume a fost creat în Statele Unite ale Americii de către compania Bigfoot, în colaborare cu firma Odyssey Battery. Cei de la Bigfoot sunt cunoscuţi pentru construirea primului monster truck autentic, în anul 1975, iar cei de la Odyssey Battery se ocupă cu asamblarea de baterii.

Bigfoot numărul 20, căci aşa este numită creaţia, foloseşte 36 de baterii asemănătoare celor montate în maşinile de stradă şi are un motor electric care produce echivalentul a 350 CP şi 1.152 Nm. Destul de impresionant, însă nu prea se apropie de cei peste 1.000 CP pe care îi are un monster truck convenţional.

Monster truck-ul electric are o caroserie din fibră de sticlă şi direcţie pe toate cele patru roţi pentru a putea fi manevrată mai uşor peste maşinile pe care le distruge.

Maşina a fost prezentată sub formă de prototip nefuncţional la SEMA 2012 din Las Vegas, iar acum echipa Bigfoot a reuşit să facă primul test, pe care îl puteţi vedea în clipul video de mai jos.

Întrebarea este: de ce ai vrea un monster truck care sună ca un cărucior electric în loc de un monster truck care scuipă flăcări şi sună ca o furtună?

Video:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.