Doar 14% dintre români au asigurări CASCO. RCA-ul se scumpeşte anual

Autor: Adrian Mihălţianu 10 dec. 2014 Știri auto
Doar 14% dintre români au asigurări CASCO. RCA-ul se scumpeşte anual

Doar 14% dintre români au asigurare CASCO, se arată într-un studiu dat publicităţii de Mediafax; prin contrast, 58% dintre români deţin o poliţă RCA. „Conform studiului cantitativ realizat de Exact Cercetare şi Consultanţă în luna noiembrie pe un eşantion de 1.039 de respondenţi, 64% dintre români deţin în prezent o poliţă de asigurare. Dintre aceştia, cei mai mulţi (58%) deţin o poliţă RCA, 42% o asigurare de locuinţă, iar 28% o asigurare de pensie privată. Este important de subliniat faptul că poliţa CASCO nu se regăseşte printre priorităţile şoferilor, doar 14% dintre români apelând la astfel de poliţe de asigurare”, se spune în comunicatul citat de Mediafax

În 2013, pe segmentul RCA, subscrierile au crescut cu 15%, la 2,46 miliarde de lei, în timp ce pe CASCO au scăzut cu 8,4%, la 1,76 miliarde de lei. Primii trei jucători pe segmentul RCA au fost Euroins, Carpatica şi Astra Asigurări, fiecare cu venituri de peste 400 milioane de lei. Pe CASCO, primii trei jucători au fost Allianz-Ţiriac, Groupama şi Omniasig.

Clienţii preferă de multe ori să-şi rezolve maşinile pe RCA, decât să scumpească ratele la CASCO

„Privind spre categoria poliţelor de tip CASCO, 34% dintre proprietarii acestora au luat personal decizia de cumpărare, în timp ce 33% au luat această decizie împreună cu cineva”, se mai spune în comunicat.

Potrivit studiului, 22% dintre respondenţii ce deţin poliţe CASCO au apelat la Allianz Ţiriac, iar 14% la Groupama şi, respectiv, Omniasig.

„Verificând însă intenţiile viitoare de achiziţie a poliţelor CASCO, se constată o modificare a topului preferinţelor. Astfel, dacă prima şi a doua poziţie sunt în continuare ocupate de Allianz Ţiriac – 21% şi Groupama – 12%, pe poziţia a treia se situează în acest caz Asirom – 11%, Omniasig coborând de pe poziţia a treia pe cea de-a şasea, cu 8%, după Astra Asigurări şi Generali”, se mai spune în comunicat.

Dacă în cazul poliţelor CASCO, circa o treime dintre proprietarii de autoturisme (34%) au luat singuri decizia încheierii poliţei, pentru cele RCA, procentul acestora este aproape dublu, respectiv 66%.

Mai multe detalii pe Mediafax

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide