Doar 99 g CO2/km pentru Opel Astra ecoFLEX

De obicei, autovehiculele cu emisii de CO2 foarte reduse sunt echipate cu motoare ce dezvoltă o putere mică spre medie. Consumul redus de carburant şi nivelul scăzut al emisiilor sunt însoţite, de obicei, de performanţe scăzute sau mediocre.

Doar 99 g CO2/km pentru Opel Astra ecoFLEX Doar 99 g CO2/km pentru Opel Astra ecoFLEX

Prin modele ecoFLEX, Opel adoptă o abordare diferită. În timp ce modelele concurente cu emisii scăzute de CO2 din clasa autovehiculelor compacte dezvoltă, în general, o putere de aproximativ 77 kW/105 cp, noul model Astra ecoFLEX este echipat cu un motor diesel 1.7 CDTI supraalimentat, cu o putere de 96 kW/130 cp. Acesta urmează modelelor de succes Insignia ecoFLEX, cu o putere de 118 kW/160 cp şi Corsa ecoFLEX de 70 kW/95 cp din gama de autovehicule Opel dinamice şi economice.

Noul Astra ecoFLEX cu cinci uşi are un consum în regim mixt de numai 3,7 litri de motorină la 100 km. Cu un nivel al emisiilor de CO2 de numai 99 de g/km, acesta este cel mai economic şi mai ecologic Opel Astra din toate timpurile. Având o putere dezvoltată de 96 kW/130 cp, un cuplu maxim de 300 Nm şi o transmisie manuală cu şase trepte de viteză, cel mai ecologic model din clasa compactă stabileşte noi standarde de performanţă şi plăcere a conducerii în cadrul celui mai important segment auto european. Preţurile vor fi anunţate cu ocazia lansării din toamnă.

"Noul Astra ecoFLEX reprezintă încă un reper în cadrul strategiei mărcii Opel de a se impune ca lider în industria auto în tehnologiile de reducere a consumului de carburant şi a impactului asupra mediului înconjurător, asigurând în acelaşi timp clienţilor noştri performanţe extraordinare şi o plăcere unică în timpul conducerii", a declarat Karl-Friedrich Stracke, CEO Opel/Vauxhall. "Vom continua aplicarea acestei strategii, care include lansarea a patru noi modele ecoFLEX în cursul următoarelor şase luni, precum şi a revoluţionarului model electric Ampera, a cărui livrare va începe la sfârşitul anului".

Pe lângă sistemul de propulsie specific Astra ecoFLEX, cu o gestionare termică eficientă, pachetul pentru reducerea consumului energetic şi de carburant - şi implicit a emisiilor de bioxid de carbon - include recuperarea inteligentă a energiei electrice prin intermediul recuperării energiei de frânare, componente aerodinamice active şi reducerea rezistenţei la înaintare. Toate aceste elemente au făcut posibilă reducerea emisiilor de CO2 (cu 20 de g/km) şi a consumului de carburant cu 17% (0,8 litri/100 km) faţă de modelul de bază 1.7 CDTI Astra.

Pe scurt - măsuri pentru reducerea emisiilor de CO2 pentru modelul Astra 1.7 CDTI ecoFLEX:

Pachetul de tehnologii pentru motor, inclusiv tehnologia "Clean Tech Combustion"

  • Sistemul inteligent Start/Stop cu recuperarea energiei de frânare
  • Noul sistem de gestionare a motorului şi de gestionarea termică
  • Sistem de transmisie cu şase trepte de viteză, cu frecare redusă şi cu o configuraţie optimizată rapoartelor de transmisie
  • Aerodinamică îmbunătăţită, ce include un obturator activ pentru aer
  • Pneuri cu rezistenţă redusă la rulare
  • Lumini diurne, cu tehnologie LED

Opel investeşte aproximativ un miliard de euro în crearea de noi sisteme de propulsie, mai ecologice. Spectrul larg al activităţilor se întinde de la reducerea dimensiunilor şi optimizarea gamei de motoare, oferind autovehicule ce funcţionează cu gaz petrolier lichefiat şi gaze naturale, şi până la crearea unor sisteme de propulsie complet noi, ce utilizează surse alternative de energie. Introducerea sistemului Start/Stop face parte, de asemenea, din cadrul acestor măsuri (până în primăvara anului 2012, compania va oferi un număr de 34 de combinaţii model-motor dotate cu această tehnologie, inclusiv toate modelele Astra diesel şi pe benzină, cu transmisie manuală).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.