Dodge Challenger SRT Hellcat, noul etalon în lumea muscle car. UPDATE

Autor: Andrei Ştirbu 14 iul. 2014 Știri auto

UPDATE: Dodge Challenger SRT Hellcat a stabilit un nou record validat de NHRA (National Hot Rod Association) şi a reuşit să parcurgă un sfert de milă în 11,2 secunde, devansând astfel contracandidate precum Chevrolet Camaro ZL1, Viper SRT GTS şi Corvette ZR1.

Iar ca bonus, vă mai prezentăm un material video în care CEO-ul SRT, Ralph Gilles, oferă o demonstraţie de forţă executând un burnout ca la carte la volanului noui Dodge Challenger SRT Hellcat. Savuraţi!

 

02.07.2014

În momentul în care Dodge a menţionat oficial numele Hellcat, a ţinut să precizeze că „va avea peste 600 de cai-putere”. Se pare că ne-au minţit un pic. Căci tocmai au fost revelate cifrele de putere pentru Challenger SRT Hellcat. Şi aduc mai mult decât ne-am imaginat noi. Mult mai mult.

Motorul V8 de 6,2 litri, supraalimentat, livrează o putere totală de 716,5 cai-putere şi un cuplu maxim de 880 Newtoni-metru. Cifrele acestea îi garantează titulatura de „cel mai puternic muscle car de serie produs vreodată” – două motive pentru care avem tot dreptul să lăsăm mandibula cât se poate de jos. 

Aşa cum e tradiţia, puterea maximă va putea fi deblocată folosind o cheie specială (generic numita „cheie roşie”), folosirea cheii negre (cea standard) punând la dispoziţia şoferului o cifră… rezonabilă de cinci-sute-şi-un pic de cai-putere. 

Indiferent de preferinţe, Hellcat se va acomoda atât celor care doresc o cutie manuală cât şi celor care preferă transmisia automată. Manuala va avea şase trepte, în timp ce cutia automată va dispune de opt rapoarte. 

Mai multe detalii tehnice găseşti în articolul pe care l-am scris iniţial despre Hellcat – unde vei găsi şi mai multe IMAGINI cu cel mai puternic muscle din istorie. Acum te lăsăm cu clipul de prezentare de mai jos şi cu gândul că, la 75-80.000 $, poţi să-ţi cumperi o maşină la fel de puternică precum un Aventador – sau multe alte sportive, supersportive şi hypersportive, cu preţuri de şase cifre.

P.S.: preţul nu a fost declarat deocamdată, însă numărul estimat este de circa 75.000 de dolari americani. Cam cât rivalul Chevrolet Camaro Z/28. Tu pe ce ai da banii?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide