Dongfeng-Roman, cel mai ciudat autobuz diesel construit în România. FOTO

Roman, cunoscută şi sub numele de Autocamioane Braşov este o întreprindere braşoveană ...

Dongfeng-Roman, cel mai ciudat autobuz diesel construit în România. FOTO Dongfeng-Roman, cel mai ciudat autobuz diesel construit în România. FOTO

Roman, cunoscută şi sub numele de Autocamioane Braşov este o întreprindere braşoveană specializată în proiectarea şi construcţia de  autocamioane, autobuze şi autoutilitare. A fost înfiinţată în 1921, sub numele de ROMLOC, producând pe atunci material rulant, mai târziu motoare şi automobile. După venirea comuniştilor la conducere, în 1948, firma ia denumirea de „Steagul Roşu”. Treptat, s-a specializat pe producţia de autocamioane şi, mai târziu, de autoutilitare. Amintim modelele SR 101 (1954), Carpaţi (capacitate 3 tone, 1959 - 1961), Bucegi (capacitate 5 tone, 1964), autocamioane cu motoare Diesel in licenţă MAN,Germania (din 1971).

Un model mai puţin cunoscut este Dongfeng-Roman, autobuz diesel pentru transport persoane în China. Acesta era rodul unui parteneriat cu uzina Dongfeng Motor Corporation. Românii au trimis câteva zeci de astfel de autobuze în China. Producţia lor a încetat brusc, cel mai probabil din pricina costurilor ridicate în ceea ce priveşte exportul. Dovada existenţei sale sunt câteva poze găsite pe site-urile din China. Acestea se fabricau în două culori: bej şi albastru.

Citeşte şi Ce „monştri" militari se produc în România - GALERIE FOTO

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.