Donkervoort D8 GTO, în ediţie cu carbonul la vedere

Autor: Andrei Ştirbu 23 apr. 2015 Știri auto

Dintr-un motiv greu de înţeles, maşinuţele precum Donkervoort D8 sau Lotus Seven (sau Bac Mono, Ariel Atom etc.) tind să fie subestimate, în primul rând din cauza dimensiunilor. Şi, atâta timp cât nu eşti pe Autobahn, nu credem că ar fi o idee bună să subestimezi o maşină de maxim 750 de kilograme, care împachetează până al 400 de cai-putere.

Pentru că o maşină mică şi rea este mai bine decât o maşină mică, Donkervoort a pregătit o ediţie specială numită Bare Naked Carbon, prin care „nu doar să accentueze caracterul superrapid şi superhigh-tech al lui D8 GTO”, dar să-i şi arate un pic din „latura întunecată”.

Asta înseamnă că aproape tot interiorul, împreună cu detaliile exterioare sunt făcute din fibră de carbon. Asta înseamnă cu un pic mai mult carbon decât avea înainte.

Asta înseamnă că arată mai agresiv, însă detaliile tehnice şi performanţele au rămas aceleaşi: motor cu 400 de cai-putere, 0-100 km/h în 3,0 secunde şi o viteză maximă de 255 km/h. Dar măcar acum n-o mai confunzi cu vreo maşină mică şi simpatică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide