Donto P1: un nou jucător pe scena maşinilor-kart de circuit

Un designer auto argentinian, pe numele său Lucas Lopez, vrea să creeze, împreună cu compania Donto Motorsports, un nou jucător pe scena maşinilor de circuit, dominată în prezent de Ariel Atom KTM X-Bow.

Donto P1: un nou jucător pe scena maşinilor-kart de circuit Donto P1: un nou jucător pe scena maşinilor-kart de circuit

Ariel Atom şi KTM X-Bow, cele mai de succes maşini-kart de circuit din prezent, ar putea avea parte de un concurent pe măsură, care vine tocmai din Argentina şi se numeşte Donto P1.

Maşina, care a fost desenată de designerul argentinian Lucas Lopez, urmează să fie construită la studioul lui de design, denumit Donto Motorsports.

Deocamdată, P1 se află încă în lucru şi nu se ştiu toate datele tehnice finale. Potrivit site-ului oficial, însă, maşina ar urma să aibă un motor care dezvoltă 300 CP şi un şasiu şi o caroserie care folosesc cu preponderenţă fibra de carbon.

Datele preliminare mai arată că Donto P1 ar putea să atingă o viteză maximă limitată la 250 km/h şi să facă sprintul de la zero până la 100 km/h în patru secunde.

Până acum, Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a aprobat şasiul ca fiind sigur pentru pasageri. Mai departe, Lopez şi Donto Motorsports speră să omologheze maşina pentru circulaţia pe drumurile publice în întreaga lume.

Înainte de a-şi deschide propriul său studio, Lucas Lopez a lucrat ca designer în industria auto timp de şase ani. În 2013, el a participat la concursul de design Michelin Design Challenge cu proiectul He2lios.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.