DOTAREA care îi va pune cu BOTUL pe labe pe şoferii RECALCITRANŢI. Înainte să spui ceva poliţitului trebuie să ştii asta – VIDEO

DOTAREA care îi va pune cu BOTUL pe labe pe şoferii RECALCITRANŢI. Înainte să spui ceva poliţitului trebuie să ştii asta – VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri
Deseori s-a spus ca Poliţia Română duce lipsă de dotări moderne, lucru total adevarat. Însa neimplicarea în schimbarea legilor e vina acestor lipsuri. Desele ultraje asupra politistilor ar fi putut fi evitate daca politistii, similar cu colegii lor din Anglia, Franţa, Spania, etc., ar fi fost dotati cu pistoale cu electroşoc. 
 
In felul asta se evita  ranirea persoanei recalcitrante, se evita ranirea politistului cat si costurile ulterioare ce au fost necesare cu spitalizarea unui sau a altuia, cu costurile necesare platii politistilor si procurorilor care cerceteaza infractiunea, cu costurile necesare intocmirii dosarului penal, cu  costurile necesare retinerii si arestarii persoanei cat si cu costurile judecarii agresorului de catre un complet de judecata.
 
Media costurilor per ultraj asupra unui politist, jandarm, procuror, etc, este de aproximativ 2000 eu, fara a culcula condamnarea agresorului la inchisoare, Costurile necesare dotarii unui politist cu un pistol cu electrosoc (Taser Gun) este de aproximativ 400 $ asa cum mentioneaza producatorul. La 400 de ultraje pe an se puteau dota 20000 de politisti sau jandarmi, potrivit site-ului petitieonline.com.

Dacă la noi în ţară am văzut cu câtă ezitare acţionează poliţişii atunci când au de-a face cu şoferi recalcitranţi, vă arătăm acum un clip filmat în America, cu un caz asemănător. 

Şoferul tras pe dreapta coboară din maşină şi vine ameninţător spre poliţist. În momenul când acesta se apropie mult prea mult, poliţistul trage spre el cu pistolul cu electroşocuri şi îl pune jos pe bărbat.

VIDEO

 
 
Sursă: Adevarul.ro


Comentarii
Inchide