Două fete din România câştigă premii la o competiţie internaţională Toyota

Autor: Adrian Mihălţianu 03 sept. 2015 Știri auto

Aur pentru Ada Maria Ciontu din Bucureşti şi menţiune specială pentru Ioana Văllimărescu, acestea au fost performanţele României în concursul internaţional de desen organizat de Toyota pentru a promova creativitatea copiilor din întreaga lume. Performanţa e cu atât mai mare, cu cât juriul Toyota a trebuit să decidă după examinarea a peste 875.000 de lucrări din 81 de ţări şi regiuni!

Cum ar fi dacă maşinile ar putea transmite necondiţionat beneficiile educaţiei, ar schimba în bine, până la cea mai mică particulă mediul înconjurător, sau chiar ar doborî barierele lingvistice? Aceasta a fost tema abordată de Toyota anul acesta în concursul de desen internaţional, iar româncele au dat un răspuns la înălţime.

„Majoritatea adulţilor ar respinge aceste noţiuni ca fiind iluzii, dar uneori merită să gândim cu imaginaţia nemărginită a unui copil. La urma urmei, nu cu mult timp în urmă o maşină alimentată cu apă, sau un avion propulsat de soare au fost considerate science fiction. Cine ştie când va fi trecută puntea dintre fantezie şi realitate?” spune Ana Maria Toma, de la Toyota România, cea care a organizat echipa românească.

Desenul câştigător al medaliei de aur, creat de Ada Maria Ciontu

Începând cu anul 2004, Toyota i-a provocat pe copiii din întreaga lume la un “exerciţiu de creativitate” pentru a desena maşinia visurilor lor. Rezultatele au fost surprinzătoare: de la idei impresionant de practice, până la cele de-a dreptul fantastice, toate având acelaşi numitor comun: o imaginaţie bogată, emoţie şi unicitate. 

Desenul premiat cu menţiune specială, creat de Ioana Văllimărescu

Astfel, cei mici nu numai că ne inspiră pentru a crea noi maşini, ci reamintesc companiei Toyota rolul de “bun cetăţean global” pe care ar trebui să îl joace: susţinând dreptul la educaţie, conservând  mediul sau salvând vieţile oamenilor. Este o iniţiativă de CSR mai deosebită, pentru că este orientată spre creativitate, iar răspunsul copiilor la concursul din acest an a fost copleşitor: Toyota a primit un număr record de peste 875.000 de lucrări din 81 ţări şi regiuni. În România, concursul naţional a avut loc în luna martie a acestui an, iar lucrările câştigătoare au fost trimise către Toyota Motor Corporation, în Japonia, pentru etapa selecţiei internaţionale a lucrărilor. Acestea au fost jurizate de către preşedintele Toyota, Akio Toyoda şi un grup de experţi în artă şi ştiinţa automobilelor, câştigătorii fiind invitaţi în Japonia pentru ceremonia de premiere la sfârşitul lunii august, 2015.

 

Ioana Văllimărescu şi Ada Maria Ciontu, la festivitatea de premiere de la Toyota

Anul acesta, România a avut doua câştigătoare în etapa internaţională a concursului – Ada Maria Ciontu – Medalia de AUR, categoria a doua de vârstă – şi Ioana Văllimărescu – Menţiune Specială, categoria a treia de vârstă. Redacţia ProMotor le adresează felicitări şi ţinem pumnii pentru competiţia de anul viitor!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide