Două treimi din maşinile vândute în 2010 au fost second hand

În primele cinci luni ale anului 2010, două din trei maşini înmatriculate în România au fost autovehicule second hand.

Două treimi din maşinile vândute în 2010 au fost second hand Două treimi din maşinile vândute în 2010 au fost second hand

Peste 61.000 din cele 87.600 de autoturisme înmatriculate în primele cinci luni reprezintă maşini second-hand importate din Europa de Vest, potrivit statisticilor Direcţiei Regim Permise şi Înmatriculări Vehicule din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Volkswagen a fost marca preferată de români în ceea ce priveşte înmatriculările de maşini second hand cu peste 3.700 de autovehicule contabilizate la nivelul lunii mai, adică de peste cinci ori mai multe decât cele noi vândute oficial pe piaţa locală în acelaşi interval. Pe locul doi se află tot o marcă din Germania şi anume, Opel.

În ceea ce priveşte vânzările de maşini noi, acestea au continuat să se aprecieze şi în mai, comparativ cu lunile anterioare, atingând un nivel de aproximativ 10.800 de maşini, în scădere cu apoape 20% comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit statisticilor jucătorilor din piaţa auto. Cumulat, la nivelul primelor cinci luni din acest an vânzările de maşini au atins un nivel de aproximativ 37.400 de autoturisme, în scădere cu 35% comparativ cu intervalul ianuarie-mai din 2009.

Mai multe informaţii pe www.zf.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.