După motoare mici, maşini mici: Volkswagen pregăteşte invazia SUV-urilor mini

Grupul Volkswagen a anunţat, într-un mod foarte subtil, că va investi câteva zeci de miliarde de euro în pregătirea unor modele noi în următorii ani. Iar toate simbolurile indică direct către clasa subcompactă.

După motoare mici, maşini mici: Volkswagen pregăteşte invazia SUV-urilor mini După motoare mici, maşini mici: Volkswagen pregăteşte invazia SUV-urilor mini

Într-un comunicat de presă al cărui topic principal era activitatea uzinei Audi din Mexic, există un pasaj destul de interesant, în care se menţionează destul de clar planurile privind apariţia unor noi modele.

„Suma de 41,3 miliarde de euro (reprezentând circa 64% din capitalul de investiţii) va fi folosită pentru modernizarea şi extinderea gamei de produse pentru toate brandurile. Punctul de interes va fi mărirea gamelor SUV – în speţă clasele A şi A0 – şi modernizarea unor părţi din portofoliul vehiculelor comerciale”.

Partea care stârneşte interesul este platforma A0, adică platforma subcompactă botezată nemţeşte. Ceea ce a vrut Volkswagen să spună este că va investi peste 80 de miliarde de euro în SUV-urile mini despre care am tot discutat în trecut: SEAT IBX, Škoda Polar, VW Taigun şi Audi Q1.

Aşadar, cel târziu în 2016 ar trebui să vedem măcar unul dintre aceste produse mici şi simpatice – noul SEAT Ibiza va fi lansat atunci şi probabil că un crossover îl va urma la scurt timp. 

via autoevolution.com

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.