E Class Superlight, surpriza lui Mercedes-Benz pentru 2015

Autor: Gabriel Grosoiu 03 ian. 2012 Știri auto
E Class Superlight, surpriza lui Mercedes-Benz pentru 2015

Mercedes-Benz işi va face curajul de a introduce în producţia de serie câteva din ideile inovatoare prezentate pe cele mai recente modele ale companiei. Când se va petrece acest lucru? Potrivit jurnaliştilor britanici, 2015 este anul în care Mercedes E-Class Superlight, va ajunge pe şosele.

După cum arată şi numele maşinii, punctul central de interes al acesteia va fi reprezentat de greutatea foarte redusă, mai mică decât cea a actualului E cu nu mai puţin de 350 kg. O asemenea reducere a masei va fi posibilă numai datorită adoptării structurii din carbon, ce va aduce şi avantajul unei rigidităţi crescute.

Astfel, este foarte posibil ca Mercedes E-Class Superlight să nu aibă cel de-al doilea set de montanţi, ceea ce i-ar oferi aspectul sportiv al unui coupe, dublat de farmecul portierelor „sinucigaşe”. La capitolul motorizare, E-Class-ul inspirat din conceptul F125! Va veni cu o soluţie hibridă, însă nu aşa cum ne-am aştepta.

Motorul electric de 50 CP va fi cuplat cu un propulsor fuell cell, alimentat cu hidrogen, ce va furniza 151 CP. Ulterior, gama de motorizări a futuristului Mercedes-Benz E-Class Superlight se va diversifica.

Sub capota maşinii ar putea ajunge unităţi pe motorină şi benzină, dar şi tandemuri de tip plug-in hybrid. Previziunile de vânzări se apropie de 20.00 de unităţi, însă preţul ar putea să fie oarecum prohibitiv chiar şi pentru clientela tipică de E-Class.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide